'Gevaarlijk kruispunt moet veiliger worden' | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Hendrina en Athene op het gevaarlijke punt. Laurissa ontbreekt op de foto. | Foto: Piet van Kampen
Hendrina en Athene op het gevaarlijke punt. Laurissa ontbreekt op de foto. | Foto: Piet van Kampen

'Gevaarlijk kruispunt moet veiliger worden'

Athene Souverijn, Hendrina de Vreugd en Laurisse Vlieland trekken de stoute schoenen aan. De drie scholieren van 5 HAVO van het Pieter Groen College willen hoe dan ook, dat het gevaarlijke kruispunt afrit N206/Hoorneslaan veiliger wordt. Met name voor fietsers omdat er al een aantal ongelukken zijn gebeurd.

Door Piet van Kampen

De situatie is er onoverzichtelijk voor automobilisten die vanaf de N206 de afslag Hoorneslaan nemen. De enige remedie is zeer bijtijds remmen want er ligt ook nog een zebrapad naast de oversteek voor fietsers. Helaas is dat in het verleden een aantal keren mis gegaan. Dit jaar nog raakte een leerling van het Pieter Groen College betrokken bij een ernstig ongeval waardoor hij een aantal weken in het ziekenhuis heeft gelegen. 'Ook in het veleden hebben zich daar een aantal ongelukken voor gedaan' weten Athene en Hendrina. 'Een leraar van onze school woont er vlakbij een heeft al een aantal keren een bijna-ongeluk zien gebeuren'. Tijd voor de dames om actie te gaan ondernemen.

Hoe zijn de dames tot dit initiatief gekomen? 'Wij moesten een werkstuk maken en in overleg met een leraar kwamen wij op het idee om dit over dit gevaarlijke kruispunt te doen' licht Athene toe. 'We hebben inmiddels al een interview gehad met meneer Dubbeldam van de gemeente die onderzoek doet naar dit kruispunt' vertelt Hendrina. 'Hij is zeer enthousiast over ons plan om een petitie bij de gemeente aan te bieden'.

'Op 26 november hebben wij een interview met wethouder Rien Nagtegaal' blikt Athene vooruit op deze ontmoeting. Tussentijds zijn de dames al gestart met het verzamelen van handtekeningen en de eerste honderd staan al genoteerd. 'Het is nog maar een begin maar we willen er minstens vierhonderd hebben' zegt Athene nadrukkelijk. 'Liefst nog veel meer'.

Er zijn flyers gedrukt en de dames gaan deze intensief aan de man brengen bij drukke winkels en in de omgeving van het kruispunt. De initiatiefneemsters weten ook zeer goed dat dure maatregelen zoals een rotonde of verkeerslichten geen haalbare kaart zijn maar hopen dat er toch maatregelen worden genomen. 'Verkeersdrempels of strepen op weg' suggereren zij hardop. 'Dat hoeft niet zoveel te kosten maar zal ongetwijfeld helpen', is hun visie. Het is in ieder geval een lofwaardige poging van de drie leerlingen en zij hopen van harte op veel sympathie voor hun actie zodat zij binnenkort met een dik pakket handtekeningen richting gemeentehuis kunnen gaan.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>