Jack en Stefanie zijn er helemaal klaar voor.
Jack en Stefanie zijn er helemaal klaar voor. Foto: Piet van Kampen

De vrolijkste en luidruchtigste file van het land

Algemeen

Hij was weer een van de gelukkigen die ook dit jaar weer plaats mocht nemen in de cabine. Gezeten naast vrouwelijke chauffeur Stefanie Jongeneel heeft Jack de Mol (33) uit Katwijk weer een van de mooiste middagen van het jaar beleefd.

Door Piet van Kampen

Tientallen mensen met een beperking leven lang van tevoren toe naar dit unieke, jaarlijkse evenement dat voor de 21e keer werd gehouden. Zij komen niet alleen uit Katwijk, maar ook uit de regio. Ook voor de chauffeurs is het een soort van reünie. 'Hé Dirk ben jij er ook weer?' herkende een bloemenrijder een collega van voorgaande jaren. 'Ja natuurlijk man, het is toch hartstikke leuk om te doen'.

Jack de Mol was weer een van de vele gelukkigen die in een truck mee mocht in de vrolijkste en luidruchtigste file van Nederland als de honderd trucks luid toeterend aan de zwaaiende mensen voorbij trekt. 'In de bus vind ik het niks,' zegt Jack, die al heel veel ritten mee mocht rijden, zeer nadrukkelijk. Omdat de stoet aan een maximum van honderd trucks gebonden is, reden er ook een paar bussen mee. Zo kunnen er meer mensen mee, want het aantal aanmeldingen is hoger dan het aantal plaatsen dat in de trucks beschikbaar is.

Knollentuin

De Katwijker heeft er de hele week naar toe geleefd. 'Op maandag kreeg ik al whatsappberichten van hem en dat ging zo de hele week door tot zaterdagmorgen aan toe', vertelt Stefanie Jongeneel die de truck bestuurde. 'Hij appte dat hij de broodjes al gesmeerd had en er helemaal klaar voor was. Alles vond hij mooi; hij was helemaal in z'n knollentuin. Al die zwaaiende mensen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg, maar ook in plaatsen zoals Sassenheim, Jack vond het prachtig. Toen we terug in Katwijk reden zag hij een tweeling staan, vrienden van hem. Wilden of mochten die niet mee?', vroeg ik aan hem. 'Nee', antwoordde hij. Die moesten met de bus mee, maar dat wilden ze niet. Ook met de bus vinden zij het (net als Jack) maar niks, dus daarom zijn ze thuis gebleven', gaf Jack als reden aan.

Hij was in ieder geval wel de bofkont. die zoals zo velen weer een geweldige middag beleefde.

Uit de krant