Smart Beach laat op zich wachten | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Smart Beach laat op zich wachten

Het werd op de kop af een jaar geleden aangekondigd: Smart Beach Katwijk, een trackingsysteem, waarmee ouders hun jonge kinderen via een app op de smartphone in de gaten kunnen houden. Maar het ingenieuze volgsysteem laat nog steeds op zich wachten.

De app, ontwikkeld door drone- en sensorenbedrijf AvioniCS in opdracht van de gemeente en Katwijkse Reddingsbrigade (KRB), werd die zomer getest, zodat het deze zomer in gebruik kon worden genomen.

Beperkingen

De test vorig jaar augustus werd op het laatste moment afgelast, omdat er 'systeemtechnische beperkingen waren'. Op dit moment wordt er weer op het Katwijkse strand rondom de Noordpost van de KRB getest. Waar het wachten op is, is onduidelijk, maar als het nog langer duurt, is de zomer alweer voorbij, sneert een medewerker van een strandpaviljoen afgelopen zondag.

Een gemeentewoordvoerder hoopt, dat het deze zomer nog in gebruik wordt genomen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>