Hart Voor Katwijk wil vaart achter bewaakte fietsenstalling | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: EvdV

Hart Voor Katwijk wil vaart achter bewaakte fietsenstalling

Hart Voor Katwijk (HVK) ziet het liefst deze zomer nog een bewaakte fietsenstalling in het centrum van Katwijk aan Zee. De partij pleitte in mei met een motie voor zo'n stalling met een motie. De motie werd gesteund door de gehele gemeenteraad. Het college van burgemeester en wethouders kreeg toen de opdracht om op zoek te gaan naar een geschikte locatie. HVK wil dat de fietsenstalling nu prioriteit krijgt.

Een bewaakte fietsenstalling is meerdere keren aan bod gekomen in de gemeenteraad. Daarvoor werden locaties als de Boulevard en parkeerterrein Noordduinen aangewezen. Uiteindelijk heeft het college de taak gekregen om een goede plek te vinden.

Diefstal

De gemeenteraad denkt dat een bewaakte stalling voor minder fietsdiefstallen en foutparkeren zorgt. Ook pleiten de partijen dat het gebruik van de fiets voor minder fijnstof, verkeersoverlast en autogebruik zorgt.

Fietscoaches

De gemeente zet al fietscoaches in tijdens de zomerperiode om foutparkeren te voorkomen. Het college denkt daarnaast dat de aanwezigheid van de coaches tot minder diefstal leidt. Maar de inzet van die coaches is niet genoeg, stelt de motie.

Hart Voor Katwijk wil van het college weten wat de stand van zaken is. Ook wil de partij weten of het college het project met prioriteit wil uitvoeren, zodat er deze zomer nog een pilot kan starten.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>