Een sprongbal in de derde wedstrijd in play-offs. | Foto: Geert Bekker

Nog geen bevrijdingsdag voor dames Grasshoppers

Algemeen

Na 2 thuiszeges van Solar-systemen Grasshoppers op de dames van Batouwe/Lekdetec.nl, is het de dames uit Katwijk niet gelukt het eerste matchpoint te verzilveren en het eerste landskampioenschap in de wacht te slepen. Batouwe/Lekdetec.nl sleept er een vierde wedstrijd uit in de "best of five" serie, waardoor woensdag 9 mei het team met weer een schare supporters zal afreizen naar Bemmel.

Er was een flinke schare supporters meegereisd naar Bemmel. De sfeer zat er voor aanvang al goed in. Er werd meteen goed van start gegaan, eerste score was meteen een rake driepunter van de handen van Ilse Kuijt. Scores gingen redelijk over en weer tot de Bemmelsen met nog 2 minuten te spelen in het eerste kwart een gat hadden geslagen van 6 punten (16-10). Na een time out van Rick Driessen volgde weer een aantal scores aan de zijde van Grasshoppers. Een uitstekend spelende Mia Hordijk sloot dit kwart af met een driepunter gevolgd door een inside score in de laatste seconde op assist van Fleur Kuijt. De stand na het eerste kwart eindigt in 20-19.

Eerste score in het tweede kwart is voor Ingrid van der Plas wat de Katwijksen weer op een kleine voorsprong zet. Scores blijven dit kwart wat over een weer gaan, maar de Bemmelsen blijven de gaatjes in de Katwijkse verdediging vinden. Ook qua rebounds laten de dames van Grasshoppers zeker wat liggen. Wanneer er een drietje valt aan Katwijkse zijde, is daar direct weer een antwoord van Lekdetec. Het verschil met rust is dan ook onveranderd na het eerste kwart.

Lekdetec.nl komt goed uit de kleedkamers en start met een 7-0 run. Met een stand van 50-42 neemt coach Driessen een time-out. Hierna volgen drie uitstekende scores van Mia Hordijk en kan Grasshoppers weer aansluiting vinden. Stand met nog 2 minuten in Q3 is 54-49. Meteen is daar een antwoord op van Lekdetec.nl met 2 driepunters. Iris Govers schiet hierna ook feilloos een driepunter raak en ook een inside score met bonus na een fout van Kris Biesters. Het verschil met nog 48 seconden te spelen is 5 punten (60-55). In de laatste seconden mag Kris Biesters nog naar de vrije worplijn wat de stand na het einde van het derde kwart brengt op 62-55.

Ook het vierde kwart opent Lekdetec met de eerste score, wat wordt beantwoord met een driepunter van Noor Driessen. De Bemmelsen blijven makkelijk scoren, maar een uitstekend spelende Noor Driessen en Fleur Kuijt blijven ook het netje aan de andere kant vinden. Na een Bemmelse score en een van Sharon Beld is de stand met nog 3 minuten te spelen 70-68.

Grasshoppers komt deze laatste minuten in foutenlast en mag Lekdetec.nl wel naar de vrije worp lijn waarvan ze 9 punten weten te benutten. De eindstand is daarom enigszins geflatteerd; 87-71.

De dames van Solar-systemen Grasshoppers zijn er op gebrand om nu eindelijk die beker voor de eerste maal mee naar Katwijk te nemen.