'Central Park' in het midden van Katwijk | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Dik de Mooij en Ben Rijnten op de Kwakelwei. | Foto: MR
Dik de Mooij en Ben Rijnten op de Kwakelwei. | Foto: MR

'Central Park' in het midden van Katwijk

Als het aan de Rijnsburgers Dik de Mooij en Ben Rijnten ligt, komt er een groot park middenin Katwijk, een 'Central Park'. De verstedelijking van Katwijk baart hen zorgen en het is tijd voor politieke keuzes.


De Kwakelwei in Katwijk aan den Rijn is een van de weinige open groene plekken binnen het stedelijke gebied van Katwijk. Op het punt waar het Additioneel Kanaal en de Oude Rijn bij elkaar komen, en deels wordt gebruikt door een tuinderij en verder bestaat uit open grasland. Een toplocatie naast het Heerenschoolbos, de verborgen tuin achter de Wilbert met haar dierenweide, beeldentuin en vlindertuin.

Door beide gebieden te verbinden en de Kwakelwei te ontwikkelen als park ontstaat er een prachtig groen hart voor heel Katwijk, bepleit het duo deze week in De Katwijksche Post.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>