Prima prestaties van turnsters DWS.
Prima prestaties van turnsters DWS. Foto: pr

Vijf turnsters DWS door naar districtsfinale

Algemeen

Nu hard trainen voor 26 en 27 mei 2018.

Afgelopen zaterdag en zondag hebben bijna alle turnsters van DWS zich geplaatst voor de districtsfinale. Sommige voor 'all round' anderen alleen voor een bepaalt toestel. Om je te plaatsten voor een districtsfinale dien je minimaal bij de eerste 6 te komen.

Zaterdag 17 februari was het eerst de beurt aan Nikki Slootweg. Zij begon op de balk, waar ze een kort maar krachtige oefening neerzette, zonder eraf te vallen.

Dit resulteerde in een derde plaats op dit toestel.

Na de balk kwam vloer, gevolgd door sprong. Met inspringen was haar landing elke keer net niet perfect. Het bleek dat ze de perfecte landing had bewaard voor haar wedstrijdsprong.

En met succes, want Nikki werd eerste op sprong en heeft zich dus geplaatst voor de toestelfinale.

De avond werd afgesloten met een goede brug oefening en een 6e allround plaats.

Favoriet

Zondag 18 februari zaten de meiden van DWS verspreid over drie dagdelen. Pien en Leanne mochten het spits afbijten. Ze begonnen op het moeilijkste toestel balk. Alle twee maar een keer gevallen met de radslag maar toch nog een dikke 11 scoren. Vloer ging heel netjes maar maakten ze alle twee kleine foutjes, sprong ging wel fantastisch hoog en netjes.

Ze eindigden met hun favoriete onderdeel de brug. Hier behaalde Pien de eerste plek en plaatste zich hiermee voor de toestelfinale.

Overall zijn Pien en Leanne 5e en 6e geworden, dus die middag net buiten de prijzen maar wel een plek verdiend in de districtsfinale.

Wedstrijdervaring

De tweede groep die aan slag mocht waren Isra, Febe en Marissa. Voor deze meiden was het één van de eerste keren dat ze een vloer oefening op muziek mochten neerzetten. Daarnaast moesten ook zij beginnen op het moeilijkste onderdeel de balk. Hier en daar speelden de zenuwen parten. Maar met name de favoriete onderdelen sprong en brug werden super goed geturnd. Helaas geen finale plaatsen voor deze meiden, maar wel weer een wedstrijdervaring rijker.

De meiden van Jeugd 1 D1 mochten de dag afsluiten. Gwenn, Dewi, Laura, Amelie, Hannah en Lotte mochten, net als de andere meiden van DWS, starten op de balk. Lotte en Gwenn zijn alle twee niet van de balk gevallen.

Het tweede onderdeel was vloer, het favoriete onderdeel van Hannah en Laura. Dat was te zien in de scores, want Laura werd eerste op dit toestel gevolgd door Hannah en Dewi.

Derde toestel was sprong en er werd afgesloten aan de burg. Het favoriete toestel van Dewi en Gwenn. Zij behaalden aan dit toestel een eerste en derde plaats.

Overall sleepten de meiden van DWS plaats 1 tot en met 5 binnen. Dewi werd 1e, Gwenn 2e, Laura 3e, Amélie 4e en Hannah 5e. en geplaatst voor de districtsfinale.

Naast het oefenen voor het 95 jaar bestaan van DWS, gaan de meiden dus ook keihard oefenen voor de districtsfinale van 26 en 27 mei 2018.

Uit de krant