Gemeente koopt schilderij 'Katwijk blanke top ter duinen' | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Pr.

Gemeente koopt schilderij 'Katwijk blanke top ter duinen'

Gemeente Katwijk heeft een nieuw schilderij aangekocht voor in de centrale hal van het gemeentehuis. Het gaat om het schilderij 'Katwijk blanke top ter duinen' van kunstenaar Jacob Kerssemakers. Voor het kunstwerk wordt 920 euro op tafel gelegd.

Kerssemakers is geen onbekende in Katwijk. De kunstenaar was meerdere keren aanwezig bij 'En plein air', een kunstenaarsfestival georganiseerd door Kunstvereeniging Katwijk. Tijdens dit festival worden door kunstenaars verschillende taferelen in Katwijk vastgelegd. Kessemakers werk is ook te zien in de expositie 'Authentieke landschappen', in het Katwijks Museum.

Katwijk is van oudsher een kunstenaarskolonie waar kunstenaars en plein air schilderden. Het leven van alle dag werd vooral vastgelegd. Kerssemakers werkt ook in die traditie. Volgens het college van burgemeester en wethouders legt het schilderij 'Katwijk blanke top der duinen 'een eigentijdse verbinding met de bestaande collectie van de gemeente Katwijk uit de tijd van de kunstenaarskolonie (begin 20e eeuw) en het heden'.

Op het schilderwerk staat het nieuwe kustwerk op de Boulevard centraal. Het college noemt het kunstwerk 'een unieke aanvulling op de gemeentelijke collectie'.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>