Joey Schelvis was met 33 punten niet te stoppen in Leiden. | Foto: Wim Kulk

Grasshoppers winnen derby bij BS Leiden

Algemeen

Binnen twee dagen stond op zaterdag 27 januari opnieuw een streekderby op het programma. Ook weer een Leidse tegenstander BS Leiden 1. Na kort herstel van de bekerwedstrijd bleek dat naast Sjoerd van Vilsteren en Tim de Jong ook Koen Grimbergen en Jake Prins te veel last hadden van blessures en niet konden meespelen. Uit Heren 2 speelde daarom Wesley Kikkert mee.

In het eerste kwart zetten Joey Schelvis en Wouter Breel zetten de Katwijkers op voorsprong 2-6. Via driepunters van Joey Schelvis 2x en Jesper Jobse vergroten de mannen van Solar-systemen Grasshoppers de voorsprong naar 8-15 waarna BS Leiden meteen een time out neemt. Youri vd Linden scoort. Sjors Bootsman gaat stevig inside en wordt met een fout afgestopt. Vanaf de vrije worplijn scoort hij 4 uit 4 vrije worpen. In de laatste seconde scoort Joey Schelvis nog en zet de stand na 10 minuten op 22-29.

Joey Schelvis blijft inside scoren. Via een pracht pass scoort Jesper Jobse inside. De verdediging moet strakker omdat Leiden te makkelijk bij kan blijven. Bas Rozendaal pakt de nodige rebounds en scoort vanaf de vrije worplijn. BS Leiden komt terug in de wedstrijd door twee keer een driepunter met bonus te scoren, 45-46. Sjors Bootsman zet met een inside score de ruststand op 46-48.

In tweede helft wordt de defence door de Katwijkers aangescherpt waaruit direct een aantal steals volgen. Sjors Bootsman scoort na een foutief afgestopte aanvallende rebound, beide vrije worpen. Op assist van Wesley Groen maakt Jesper Jobse een mooie inside score 50-63, waarop Leiden een technische fout krijgt. Via o.a. een break van Wesley Kikkert is de tussenstand 62-73. Jesper Jobse krijgt bij een break een tik op enkel waarna hij om een wissel vroeg. De scheidsrechter wilde er niet aan en gaf hem totaal onnodig twee technische fouten. In de laatste aanval scoort Glenn Schijf met een zelf opgezette aanval. De stand na 30 minuten is 64-75.

Na inside scores van Joey Schelvis en Wesley Kikkert wordt het in de laatste periode 70-82 Maar blijft ook BS Leiden in het spoor meegaan. Bas Rozendaal wordt slim vrijgespeeld en scoort twee maal op rij en heeft zijn double-double te pakken. Youri van der Linde pakt een steal en scoort inside 76-89. Leiden verkleint het verschil twee keer vanaf de vrije worplijn met een eindstand van 83-91.

Komend weekend staan er geen wedstrijden gepland.