Afbeelding
Foto: EvdV

Vergoeding voor voormalig Grandcafé 4 Seasons

Algemeen

Grandcafé 4 Seasons krijgt van de gemeente een vergoeding van 26.778 euro. De eigenaar wordt gecompenseerd voor misgelopen inkomsten door de tijdelijke uitkijkpost van de Katwijkse Reddingsbrigade.

De gemeente heeft in april 2014 een tijdelijke vergunning afgegeven voor de uitkijkpost bij het toen nog oude KRB-gebouw. Een rode container op het KRB-gebouw zorgde volgens de planschadeadviescommissie voor 'ernstige uitzichtbelemmering op het strand en de zee'. Dat heeft financiële gevolgen gehad voor het café. De commissie adviseert het college van burgemeester en wethouders daarom de toenmalige eigenaren een tegemoetkoming toe te kennen.

Het oude KRB-gebouw is eind 2015 gesloopt. De nieuwe KRB-post is in 2016 opgeleverd.

Grandcafé 4 Seasons werd in 2015 door nieuwe eigenaren overgenomen. Het café kreeg toen de naam Op de Wurft. Het horecapaviljoen wisselde dit jaar in september opnieuw van eigenaar. Het pand wordt op dit moment verbouwd door Edwin de Beukelaar. De ondernemer is tevens eigenaar van St(r)andplaats Nederzandt, een strandpaviljoen in Noordwijk. De opening van het horecapaviljoen op het uiteinde van de zuidboulevard staat gepland in het voorjaar van 2018.

Uit de krant

Uit de krant