Afbeelding
Foto: pr

Gemeente in actie tegen vuurwerkvandalisme

Algemeen

Ook dit jaar verzorgt gemeente Katwijk, in samenwerking met politie en brandweer, een uitgebreide campagne om vuurwerkvandalisme tegen te gaan. Met de slogan 'houd de boel heel' probeert burgemeester Cornelis Visser het vernielen van materialen in de openbare ruimte door vuurwerk tegen te gaan.

Het schadebedrag is de laatste jaren flink gedaald, maar toch wordt nog altijd voor bijna 20.000 euro vernield. Dit geld gaat op aan het vervangen van kapotte afvalbakken, verkeersborden, kolken en speeltoestellen. Burgemeester Visser: 'De jaarwisseling moet een feest zijn. Het zinloos vernielen van andermans spullen hoort daar zeker niet bij. Daarom zet ik de eerder gestarte campagne 'houd de boel heel' graag voort'.

Campagne met een knipoog

Net als voorgaande jaren is de serieuze boodschap verpakt in een campagne met een knipoog. Op deze manier hoopt burgemeester Visser met name jongeren aan te spreken en het gesprek op gang te brengen dat vuurwerkvandalisme absoluut niet goed te praten valt.

Waar mogelijk sluit de gemeente tijdens de jaarwisseling zoveel mogelijk materialen in de openbare ruimte af of haalt deze weg. Ook handhaaft de gemeente waar mogelijk. Vuurwerk afsteken mag alleen op 31 december vanaf 18.00 uur 's avonds tot 1 januari 2.00 uur 's nachts.

Meld overlast en vandalisme

Ziet u in aanloop naar oud en nieuw of tijdens de jaarwisseling dat iemand overlast of schade veroorzaakt, spreek iemand aan op zijn gedrag en/of bel de politie. Bij heterdaad via 112 en anders via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Foto's en filmpjes zijn ook welkom.

Uit de krant

Uit de krant