Robert de Vries gaat hard scoren door het midden | Foto: PR

RVV laat Servia kansloos

Algemeen

De volleybalmannen deden afgelopen zaterdag goede zaken in de Derde Divisie. Concurrent om een plekje in de subtop Servia uit Vianen werd vakkundig en overtuigend met 4-0 opzij gezet.

Na een wat weifelend begin kwam RVV halverwege de eerste set echt op stoom. Servia wilde echter niet zomaar te capituleren en knokte voor wat het waard was. Niet genoeg, want de mannen van Nico Halsema waren op de juiste momenten oppermachtig met het blok. Voor het aantal killblocks van Robert de Vries was bijna een telbord nodig. Mede hierdoor bleef RVV aan de goede kant van de score (25-22).

Dat spelbeeld zette zich door tot halverwege de derde set. Servia had het af en toe zeer lastig met de Katwijkse service. Het aanvalsspel van de bezoekers was mede daardoor erg voorspelbaar en dus stond er steeds een goed Katwijks blok. Met name in de tweede set zorgde dit voor veel directe punten.
Na ruime winst in set twee (25-17) leek RVV erop en erover te gaan in de derde set. Een Katwijkse voorsprong van vijf punten was het teken voor Servia om alles of niets te gaan spelen om nog een kansje te maken op de winst. De mannen uit Vianen voerden de servicedruk flink op en daar had RVV het even flink lastig mee. De voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en was al snel een achterstand van zes punten. De Katwijkers toonden echter veerkracht, kregen de service op tijd onder controle, gingen weer scoren en waren boven de twintig dodelijk effectief (25-23).

Het verzet was daarmee gebroken, want de vierde set was een formaliteit. RVV liep heel snel weg bij Servia en denderde door naar 25-12. Halsema prees na afloop de veerkracht van zijn team. "We begonnen niet goed en we hadden het in de derde set even lastig, maar we draaiden het op die momenten knap om en dat is ook een kwaliteit."

Komende zaterdag staat de tweede Super Saturday op het programma in de Boorsmazaal. RVV zal tot op het bot gemotiveerd zijn, want tegenstander Leython DC 2 hield RVV vorig seizoen in een rechtstreeks duel van het kampioenschap. De Katwijkers zijn erop gebrand om die rekening te vereffenen. De burenruzie met de Leiderdorpers begint om 19.00 uur.