Toren in Zicht | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Columns

Toren in Zicht

De Brabanders Truus en Louis wonen sinds 2006 in Rijnsburg. Hun belevenissen willen ze graag met u delen.

Kerststress

Nog een paar weken en het jaar 2017 zit er weer op. Voor veel mensen is de decembermaand een periode van stress en het nodige gedoe. Iedereen krijgt het weer op zijn of haar heupen. Mensen denken dat de tijd stil gaat staan. Iedereen is druk. Na het vertrek van Sinterklaas en zijn knechten, komen de kerstdagen en het eind van het jaar wel heel dichtbij. Hoe komt het toch dat de tijd opeens zo snel lijkt te gaan. Je weet dat dat natuurlijk niet zo is. Rondom huizen zie je de vreemdste figuren in kleine lichtjes opdoemen. Bomen en struiken worden volgehangen met lampjes. We willen deze donkere dagen sfeervol doorkomen.

Zelf vind ik deze weken iets bijzonders hebben. Of je het nu wilt of niet, het is ook een tijd van bezinning. Het kerstweekend bestaat dit jaar uit maar liefst vier dagen. Reden om het kerstdiner op tijd samengesteld te hebben. En wat eten we op die andere dagen? Het kerstdiner……Dat moet natuurlijk anders zijn dan een 'gewoon' diner. Liefst met een culinair tintje. Er worden allerlei afspraken gemaakt hoe met elkaar de feestdagen door te brengen. De kerstdiners worden in een WhatsApp groep samengesteld. Dat is dan wel weer handig. Wie verzorgt het voorgerecht, hoofdgerecht en wie het dessert? Welke wijnen drinken we erbij? Op een of andere manier mag deze maand voor mij snel voorbij gaan. Ik vind het wel leuk, maar ook weer niet. Ik voel me altijd een beetje weemoedig. Waarom moet er zoveel én anders gegeten én gedaan worden? Ook heb ik geen zin om dagen van te voren te stressen of ik alle 'kerst' boodschappen wel in huis heb. Vind het ook altijd overdreven. En toch, of je het wilt of niet, ga je er in mee. De reclame op tv geeft je ideeën over het kerstdiner. Daaruit blijkt dat het samenstellen van dit diner echt niet moeilijk is. Misschien kies ik wel een keer voor een kant-en-klaar maaltijd-diner uit de supermarkt. Natuurlijk wel met een culinair tintje. December..….Toch heeft deze laatste maand van het jaar wel weer wat. December en kerst, die horen bij elkaar. Een decembermaand zonder kerst kan ik me eigenlijk ook niet voorstellen. Daarom ga ik er toch weer wat leuks van maken. Met familie de kersttraditie voortzetten. Met elkaar mooi herinneringen maken. Want eigenlijk is december de leukste tijd van het jaar.

Ik wens u allen veel plezier met de voorbereidingen. Nu ga ik eerst mijn kerstdiner samenstellen en een boodschappenlijst samenstellen. Mijn voornemen is om alles uiterlijk vrijdag voor de kerstdagen in huis te hebben, zodat ik kan genieten van een lang weekend met gezellige kerstdagen.

Houdoe.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>