Jeffrey Jongeneelen viert de 1-2 tijdens De Treffers-RBB.
Jeffrey Jongeneelen viert de 1-2 tijdens De Treffers-RBB. Foto: H. Heemskerk

Vertrek Rbb trainer Pieter Mulders eind van dit voetbalseizoen

Algemeen Sport

Waar de Technische Commissie van Rijnsburgse Boys de laatste weken opviel door het verlengen van contracten van bepalende spelers, was het bericht van het niet verlengen van het contract van trainer Pieter Mulders op z´n minst opmerkelijk.

Zonder dat het echt een halszaak zou worden hadden de spelers in elk geval hun antwoord klaar. Winnen! En wel met klinkende cijfers. Een aansprekende club uit het zondagvoetbal, De Treffers uit Groesbeek, werd ogenschijnlijk simpel aan de kant gezet.

Natuurlijk was dat niet zo eenvoudig als de uitslag (1-3) doet vermoeden. Er is, zoals al eerder dit seizoen, keihard voor geknokt. Het zal Mulders, die niets begrijpt van deze beslissing, ongetwijfeld een warm gevoel gegeven hebben. En dit na een wedstrijd waarin het letterlijk en figuurlijk flinke plensbuien op zijn grijzende kapsel heeft gehad. Gelukkig voor hem en de meegereisde supporters lieten zijn spelers hem niet in de steek en bleef het veld, ondanks de overvloedige regenval, prima bespeelbaar.

De laatkomers misten de vroege goal van Donny van Oijen. Slangenmens Joël Tillema was zijn tegenstander aan de linkerkant van het veld te slim af, haalde de achterlijn en bood Van Oijen een niet te missen kans. Een lekkere binnenkomer, maar een paar minuten later was het alweer gelijk. Uit een corner was het aanvoerder Pim Balkestein die Richard van Nieuwkoop verschalkte. Het zou de enige keer zijn dat hij moest vissen. Niet alleen zijn verdediging stond prima, maar de Rijnsburgse goalie stak ook tegen De Treffers weer in prima vorm met op beslissende momenten prima reddingen.

De kansen van de Treffers kwamen hierna nog van De Bondt en Badjeck, maar (vooral) Artien en Prijs waren rotsen in de Rijnsburgse achterhoede. De Treffers hadden in de eerste helft beslist het betere van het spel, maar toch kwamen de Rijnsburgers zes minuten voor de rust op voorsprong. Zij hebben immers Jeffrey Jongeneelen in hun team en dat is een speler die het verschil kan maken. Zichzelf prima vrijspelend mocht hij vanaf een meter of twintig aanleggen en liet doelman Niels Kornelis kansloos.

De tweede helft was compleet voor de Rijnsburgers. Was het de motivatie van Mulders of die van de spelers die hun trainer een hart onder de roem wilden steken? De Treffers probeerden het wel, maar de Rijnsburgse achterhoede en Van Nieuwkoop waren op hun post. Bovendien was er afgelopen zaterdag voor het eerst echt sprake van de oude ´Katwijkse tandem´ Jongeneelen van Oijen. Eerstgenoemde ging op avontuur, zag zijn maatje achter alle andere spelers volledig vrij staan en bediende hem op maat. De beslissende 1-3 uit een fraaie halve omhaal was het gevolg. En niet alleen dat, ook een mooie gedeelde vijfde plek op de ranglijst. Wat moet Mulders nog meer doen om de ´TC´ te overtuigen. Winnen van Excelsior Maassluis a.s. zaterdag?

Uit de krant