Alles over Katwijk - 32.000 euro voor Ronald McDonald Huis
Logo allesoverkatwijk.nl
V.l.n.r.: Johan van Tilburg, Cor Kralt, manager Nancy Haanappel, Roel de Mooij, Nicolien Kralt en Ronald van Nieuwkerk.
V.l.n.r.: Johan van Tilburg, Cor Kralt, manager Nancy Haanappel, Roel de Mooij, Nicolien Kralt en Ronald van Nieuwkerk. (Foto: pr)
Rijnsburg

32.000 euro voor Ronald McDonald Huis

Biercomité Rijnsburg is trots om dit te kunnen doen.

Onlangs organiseerde ´Het Biercomié Rijnsburg´ voor de 8e keer een feestavond ten bate van het Ronald McDonald Huis Leiden, naast de inmiddels traditionele bierstand op de route van de Bloemencorso.

Dit jaar vond het feest plaats in Bar-Bistro de Roos in Rijnsburg. Het Biercomité, bestaande uit de Rijnsburgse ondernemers Hans Leeuwenburg, Ronald van Nieuwkerk, Cor en Nicolien Kralt, Johan van Tilburg en Roel de Mooij konden aan het eind van de avond een cheque van maar liefs € 32.000,- overhandigen aan de manager van het Ronald McDonald Huis Leiden. Dit is de gezamenlijke opbrengst van de inzameling tijdens de bloemencorso én de benefietavond.

Het Biercomité Rijnsburg staat al ruim 20 jaar in augustus tijdens de corso op hun vaste stek bij de fontein op de kop van de Oestgeesterweg in Rijnsburg. Johan van Tilburg: 'Ook dit jaar was het weer en feestje en waren de weergoden ons goed gezind, waardoor de opkomst weer geweldig was. We mogen na al die jaren rekenen op trouwe fans, die ieder jaar graag naar onze evenementen komen. We zijn er enorm trots op dat we inmiddels al vier kamers in het Ronald McDonald Huis structureel sponsoren. Dit jaar wordt onze bijdrage ingezet voor de realisatie van de nieuwe Daktuin, onderdeel van de Ronald McDonald Huiskamer in het LUMC. Fijn om op deze manier te kunnen bijdragen aan een 'thuis ver van huis' voor ouders van zeer ernstig zieke kinderen.'

Bedankt

Het bestuur en het Huismanagement wil ´Het Biercomité´ en alle Rijnsburgers die dit allemaal hebben mogelijk gemaakt heel hartelijk danken voor deze fantastische opbrengst. Het Ronald McDonald Huis biedt ouders en broertjes en zusjes van ernstig zieke kinderen een ´thuis ver van huis´.

Naast het Huis op de Boerhaavelaan beheert de stichting alweer 15 jaar ook de Ronald McDonald Huiskamer in het LUMC. De Ronald McDonald Huiskamer is een verlengstuk van het Huis, maar dan in het ziekenhuis.

De Huiskamer biedt ouders in het ziekenhuis een plek waar ze zich in een ´huiselijke´ omgeving even kunnen terugtrekken. De Stichting krijgt geen overheidssubsidies en is voor de exploitatie volledig afhankelijk van giften en donaties van particulieren, bedrijven, scholen, clubs en verenigingen.

 

 

 

reageer als eerste
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>