Deborah Vos was de matchwinnaar tegen Royal Eagles. | Foto: Geert Bekker
Deborah Vos was de matchwinnaar tegen Royal Eagles. | Foto: Geert Bekker

Grasshoppers D1 wint thriller na verlenging

Algemeen Sport

Solar-systemen Grasshoppers heeft de thuiswedstrijd tegen Royal Eagles in winst weten om te zetten. In een ware thriller trok de ploeg aan het langste eind. Het publiek in sporthal Cleijn Duin zag een super spannende wedstrijd met 2 ploegen die aan elkaar gewaagd waren. In de noodzakelijke verlenging was Deborah Vos uiteindelijk de gelukkige matchwinnaar voor de Katwijkse ploeg (84-83).

Een flitsend begin met scores van Mia Hordijk, Fleur Kuijt en Marieke van Schie die een mooie combinatie afmaakt, laat een 8-2 voorsprong zien. Royal Eagles haakt aan met een aantal rake schoten van afstand maar kan toch niet voorkomen dat de thuisploeg door 2 achtereenvolgende scores van Ingrid van der Plas en drietjes van Tamlyn de Groot en Fleur Kuijt toch weer wat uitloopt en dit kwart met 6 punten verschil afsluit (23-17).

De 2e periode is voor Royal Eagles. Solar-systemen loopt nog wel uit naar 27-17 maar ziet die voorsprong in korte tijd verdwijnen door een 12-0 run van de bezoekers uit Apeldoorn. Grasshoppers herpakt zich op tijd en weet via Ingrid, Marieke van Schie en Ilse Kuijt het netje weer te vinden (33-31). De laatste minuten zijn gelijk opgaand en met een 38-40 ruststand zoeken de ploegen de kleedkamers op.

Na rust is weer een gelijk opgaande strijd te zien waarbij Grasshoppers wel steeds voorstaat maar niet weg kan lopen. Aan Katwijkse zijde zijn er scores van Deborah Vos, Tamlyn de Groot, Mia Hordijk en Fleur Kuijt, terwijl aan de andere kant Laura Westerik vanavond moeilijk af te stoppen is en voor 14 van de 16 Apeldoornse punten zorgt (56-56).

Ook in het vierde kwart geven de teams elkaar weinig toe. Na een gelijke stand halverwege (65-65) lijkt Royal Eagles een beslissend gaatje te slaan (65-72), maar Grasshoppers wil van geen wijken weten en vooral Ilse Kuijt met 8 punten op rij laat zich nu aanvallend gelden. Bij een stand van 76-76 heeft Grasshoppers nog 15 seconden voor een laatste aanval maar weet hier niet uit te scoren zodat een verlenging de beslissing moet gaan brengen.

De spanning in de zaal is om te snijden. De eerste scores zijn voor Royal Eagles maar Grasshoppers doet wat terug via Ingrid van der Plas en Deborah Vos. Fleur Kuijt is ongelukkig uitgevallen met een enkelblessure. Met nog 8 seconden op de klok staat Grasshoppers 1 punt achter maar met balbezit. Het publiek staat op de banken en ziet het eerste Katwijkse schot misgaan, rebound, tweede schot mis, rebound, derde schot mis, rebound, 4e schot raak en fout gefloten dus bonus met nog 1 seconde te gaan is de stand 84-83. Vervolgens doet Deborah Vos wat ze moet doen en mist haar bonus terwijl de tijd om is waardoor de punten in Katwijk blijven.

Zaterdag is er geen wedstrijd. Op 18 november speelt Dames 1 uit tegen Amazone in Utrecht. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 25 november tegen Binnenland, aanvang van de wedstrijd is 21.00 uur.

Uit de krant