Logo allesoverkatwijk.nl
De groene vissen maken plaats voor een nieuwe oversteekplaats.
De groene vissen maken plaats voor een nieuwe oversteekplaats. (Foto: Cor de Mooy)

Vissen geven er de brui aan oversteekplaatsen in De Noord

De groene vissen op de oversteekplaatsen in wijk De Noord geven er de brui aan. Het materiaal van de vissen laat los van de straat, waardoor de gemeente genoodzaakt is de oversteekplaatsen te vervangen. 

De gemeente schrijft in een persbericht dat ze niet het risico wil lopen dat een nieuwe laag van hetzelfde materiaal over een tijdje weer loslaat. De groene oversteken maken daarom plaats voor een groot wit vlak met klinkers met aan de zijkanten vlakken met strepen van zwarte en witte klinkers. 

De oversteekplaatsen zijn geen zebrapaden, maar een suggestieoversteek. Deze geeft aan dat voetgangers, vooral kinderen, hier veel oversteken en onderdeel zijn van zogenaamde speelroutes in de wijk. Een voetganger heeft hier geen voorrang. 'Ze vallen op in het straatbeeld, maar zien er nog steeds anders uit dan zebrapaden, omdat het suggestieoversteken blijven', aldus de gemeente. 

De vissen in de Sluisweg worden van maandag 11 september tot woensdag 13 september vervangen. Voor de E.A. Borgerstraat en D. Donker Curtiusstraat stonden ook visoversteekplaatsen op de planning, maar deze zijn nu op de nieuwe manier aangelegd.

Reageer als eerste

Wat vindt u?

Ik ga woensdag stemmen



Reageren!