Trots op Wereldkampioen Flora Band | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Rijnsburg

Trots op Wereldkampioen Flora Band

Ze leven nog een beetje in een roes: de muzikanten van de Flora Band.

Een maand geleden zetten zij een prestatie neer van wereldformaat. Na maanden van oefenen en trainen op muziek en exercitie werden zij op het WMC in Kerkrade Wereldkampioen op het onderdeel Mars. De marsen 'Thundercloud' en 'Valdes March' werden beloond met de hoogste score: 95,25 punten. Reden voor het gemeentebestuur om de mannen van de Flora Band te huldigen.

Dit gebeurde afgelopen vrijdagavond, waarvan honderden fans getuigen waren. Burgemeester Cornels Visser roemde de muzikanten en liet weten bijzonder trots te zijn op deze prestatie. Trots ook dat het vaandel, welke behoort bij de titel wereldkampioen, nu in Rijnsburg aanwezig is. 

Namens het gemeentebestuur overhandigde burgemeester Visser een mooie foto van het optreden aan voorzitter Wilfried de Mooij. Die toonde trots het cadeau aan zijn medemuzikanten en liet weten dat deze een mooie plek in het clubhuis De Kazerne krijgt.

Wat volgde was de beroemde balkon scene waarbij tambour-maître Chris van Deventer trots met het vaandel naar het publiek zwaaide. Op de trappen van de Burgt trakteerde de Flora Band het publiek nog op een muzikaal intermezzo.  

Foto's gemaakt door Hans Heemskerk.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>