Afbeelding

Gronden Duinvallei over naar gemeente

Algemeen

Gemeente Katwijk en Campri Vastgoed B.V. hebben in juli een vaststellingsovereenkomst gesloten over de beëindiging van plan Duinvallei en afronding van de woonwijk Zanderij. Onderdeel van de gemaakte afspraken is dat Campri nog in twee delen van het gebied 32 en 23 woningen mag bouwen, en de overige gronden aan de gemeente levert. Die grondtransactie is nu gedaan.

Wethouder Klaas Jan van der Bent: "Ik ben blij dat de gronden in Duinvallei nu officieel eigendom zijn van de gemeente. Omdat we alle opties open willen houden om de N206 in de toekomst eventueel te verleggen of te verdiepen, gaan we dit terrein nu geen definitieve bestemming geven. Braak laten liggen zou jammer zijn. Daarom stelt de gemeente Duinvallei voor de periode van 10 jaar ter beschikking  aan de Katwijkse gemeenschap voor de realisatie van mooie initiatieven! Dus heeft u een mooi idee, grijp nu uw kans."

Duinvallei: ruimt voor initiatieven

Sinds de start van de campagne Initiatief Duinvallei zijn al heel wat initiatieven ingediend. Iedereen in Katwijk kan meedoen: bedrijven, ondernemers, instellingen, bewoners en verenigingen. Het is wel de bedoeling om zelf aan de slag te gaan, of samen. Aanmelden van innovatieve, duurzame en creatieve ideeën kan tot en met  31 januari 2017. 

Uit de krant