Afbeelding

1200 handtekeningen tegen sluiting TriPodia aan raad overhandigd

Algemeen

Willem Kuyt, van Rock4Life, overhandigde donderdagavond voor de gemeenteraadsvergadering ruim 1200 handtekeningen aan de gemeenteraad van Katwijk. Gerard Bol, plaatsvervanger van burgemeester Wienen, nam ze in ontvangst. Kuyt pleit voor het behoud van TriPodia.

"Het aantal handtekeningen zegt iets, maar niet alles. Er zijn duizenden mensen die vinden dat TriPodia belangrijk is voor Katwijk. Het is het enige grote culturele podia dat er is en het zou bijzonder jammer zijn als dat moet wijken voor een Albert Heijn. We begrijpen, de beslissing is nog niet genomen, maar we zien de bui al hangen. Hopelijk wegen de stemmen mee in dit belangrijke besluit." Gerard Bol beloofde de handtekeningen aan burgemeester Wienen te overhandigen. "Ze worden op zeker meegewogen in de besluitvorming", liet hij weten. Kuyt gaat nog door met het verzamelen van handtekeningen. „We zijn laat gestart en er zijn veel meer mensen die onze mening delen, dus we willen nog wel even doorgaan.”

Over het nieuwe beheer door Welzijnskwartier is Kuyt niet echt positief. "Het barbeleid is veranderd, we krijgen te maken met veel versoberingen. En we hebben het idee dat het allemaal niet van harte gaat, om niet te zeggen dat alles ons een beetje door de strot wordt geduwd. Zo staat het niet in de brief die wij van de nieuwe beheerder hebben ontvangen, maar zo komt het wel een beetje over. We hopen daarom dat er snel duidelijkheid komt. TriPodia is voor ons een unieke plek, waar we vier keer per jaar met veel plezier voor een volle zaal optreden. En zo zijn er veel meer partijen die dankbaar gebruik maken van de locatie.”

Uit de krant