Kerstwandeling Stichting Piek

Algemeen
De Belofte

Zaterdag 17 december aanstaande wordt in Katwijk voor de 6e keer de kerstwandeling gehouden.

Kerstverhaal: Stichting Piek, organisator van de wandeling, wil de betekenis van kerst onthullen aan de hand van een wandeling door de Zuidduinen van Katwijk waar er een aantal verhalen uit de Bijbel voor u gespeeld en of uitgebeeld worden. De wandeling die zo langzamerhand zeer populair is geworden is gestart in 2005. Toen al stond de organisatie versteld van de belangstelling voor deze tocht. Door het visualiseren van de verhalen uit de Bijbel worden de bezoekers dichter bij het verhaal betrokken en tot nadenken gezet. Daar komt nog bij dat het avontuurlijk, romantisch en spannend is om, als het donker is, door de duinen te wandelen.

Het begin van het fietspad aan het eind van de Zuidboulevard is het vertrekpunt van de wandeling. Tijdens de wandeling kunt u kennis maken met de verhalen van de Bijbel. Er wordt nog niets verklapt, maar het zal weer anders zijn dan vorige wandelingen. Vrijwilligers uit diverse kerken en gemeenten zijn hier al maanden voor aan het werk. Het is goed om zo met elkaar samen te werken. Piek heeft als doelstelling interkerkelijk te zijn. Piek is niet aan een kerk of gemeente verbonden maar door met elkaar samen te werken is er een verbondenheid.

De wandeling zal voornamelijk op kinderen gericht zijn. De wandeling zal doorlopend zijn dus de bezoekers kunnen zelf het tempo bepalen, wat opstoppingen op de paden zal voorkomen. De wandeling is zo ingericht dat het redelijk te doen is met kinderwagens en rolstoelen. De wandeling duurt in totaal nog geen uur. Dit jaar zullen de herders weer met de groepen meelopen en zij zullen u onderweg opwachten en aanspreken. Er valt onderweg van alles te beleven. Aan het eind van de wandeling is er voor iedereen nog iets lekkers te eten en te drinken.

Er is parkeergelegenheid, maar niet zoveel. De organisatie zal er alles aan doen om de boel in goede banen te leiden maar de oproep is “KOM ZO VEEL ALS MOGELIJK MET DE BENENWAGEN OF OP DE FIETS”.

Spannend, Romantisch en heel echt………………….Kerstwandeling 2011. De Kerstbelofte. Kom en neem je vriend of vriendin mee en beleef deze kerst eens op een andere manier. U bent van harte welkom!.

Zuidduinen Katwijk zaterdag 17 december starten kan vanaf 17:00 tot 19:00 uur.

Voor meer info: www.stichtingpiek.nl

Uit de krant