Afbeelding

V.v. Katwijk eenvoudig naar eerste winst

Sport in Katwijk

Voetbal n In het eerste competitieduel in de Tweede divisie had Katwijk weinig moeite met de tegenstander uit Tiel. Goudhaantje bij de Katwijkers was nieuwkomer Mike van den Ban met 2 goals. Eindstand: 3-1.

De beste zondag- en zaterdagamateurs samen in 1 competitie en de open voetbalpiramide, zoals de KNVB die graag ziet, compleet. Een piramide met hier en daar nog wel wat missende en vreemde steentjes, maar ach, een kniesoor die daarom maalt. Tenminste, dat lijkt een beetje de gedachte.


Voor de vaste volgers van Katwijk is het wel een beetje wennen. Wedstrijden op vreemde tijden en tegenstanders, die zij nog niet eerder tegenkwamen in competitieverband. Clubs, zoals zaterdag, de zondagclub TEC uit Tiel. Sowieso een bijzondere eend in de bijt, de club promoveerde de afgelopen vier jaar elk jaar en kent derhalve nog geen grote historie op het hoogste niveau, maar wel een club die afgelopen seizoen gewoon tweede werd in de Topklasse en het FC Lienden nog danig moeilijk maakte.


Gelukkig bleven er ook zaken hetzelfde. De aanvallende intenties van de thuisclub bijvoorbeeld. De Katwijkers, met vier aanvallers, kozen zonder omwegen telkens de aanval en zetten zon de Tielse verdediging danig onder druk. De altijd kritische Dick Schreuder had daar liever wat "meer voetbal" bij gezien, maar kon het ook wel begrijpen: "Maar het is ook wel verleidelijk, als je tegenstander doordekt met z'n nummer vier. Waarom zou je dan moeilijk doen?"
Dat gebeurde dus ook niet. Nadat een beginfase de beide ploegen nog enigszins gelijk opgingen, met een klein Tiels speldenprikje van Vink, was het Katwijk dat het spel naar zich toe trok en de voorsprong pakte. Die openingsgoal kwam echter, bijna letterlijk, uit de lucht vallen. Paul de Lange vond met een diepe bal nieuwkomer Mike van den Ban, die vogeltje vrij kon inschieten. Van den Ban zou even later ook tekenen voor de 2-0, na een prachtige een-twee tussen De Lange en Donny van Oijen.


De tweede helft waren er kansen op meer, terwijl bij het uitgewisselde TEC langzaamaan de kaarsjes uitgingen. Steven Sanchez Angulo kon bijvoorbeeld na een prima actie op keeper Van der Sman afgaan en ook Donny van Oijen kwam 1-op-1 met de Tielse keeper. Tussendoor scoorde Marciano Mengerink, op aangeven van Van Oijen wel de 3-0. TEC zou ook nog scoren, na de tweede gele kaart van Michiel van Dam, mocht Shakison uit een vrije trap scoren. Het enige smetje op een mooie voetbalavond.

Uit de krant

Uit de krant