Afbeelding

Wandelend voetballen

Sport in Katwijk

Bezoekers hebben afgelopen zaterdag kunnen genieten van een potje wandelvoetbal in de rust bij de wedstrijd VV Katwijk tegen ADO Den Haag. Na de eerste helft wandelden een twaalftal voetballers en een officiële wandelvoetbalscheidsrechter het veld op om te laten zien, dat u ook als u wat ouder bent, nog steeds goed kan voetballen, want passen, vrij lopen, schieten, en scoren verleert u nooit. Een demonstratiewedstrijd tussen ADO Old stars en Sweet Lake SEV liet zien, dat voetballen nog steeds leuk is. De demonstratiewedstrijd verliep zeer sportief en eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Wandelvoetbal ook wel ‘Walking Football’ is voetballen zonder rennen. Dezelfde regels, als het reguliere voetbal met een aantal uitzonderingen. Behalve dat er niet mag worden gerend, is er geen buitenspel en zijn er geen keepers. Niet rennen houdt in dat er altijd één voet aan de grond blijft. De spelregels zijn bedoeld om de fysieke belasting laag te houden zodat blessures worden voorkomen. U hoeft niet per se een voetbalverleden te heb­ben. Wandelvoetbal is een leuke manier om in beweging te blijven of op latere leeftijd te starten met voetballen.

Wat is er leuker dan wekelijks te bewegen en te doen wat u vroeger ook zo leuk vond, namelijk voetballen. Kleiner veld, aangepast aan wat minder conditie en snelheid, maar toch voetballen. Deze sport wordt steeds populairder in Nederland en VV Katwijk kan niet achterblijven. Bij VV Katwijk starten ze in september met wandelvoetbal. Bent u ouder dan 55 en heeft u zin om te blijven voetballen, kom dan vanaf september iedere donderdagmorgen naar VV Katwijk op Sportpark de Krom. Voor de kosten hoeft u het niet te laten. De eerste keren zijn gratis, daarna een kleine bijdrage. En vergeet ook niet dat u na afloop (de 3e helft) nog gezellig met elkaar allerlei voetbalnieuws kunt uitwisselen in de kantine.   

Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Raymond Lempers (Sportparkmanager) raymondlempers@welzijnskwartier.nl of Saskia Koster (Sportbuurtcoach ouderen) saskiakoster@welzijnskwartier.nl. U kunt ook bellen naar 071-4033323. 

Uit de krant

Uit de krant