Afbeelding
Foto: Eloïse Kasius

Wethouder Jacco Knape wint Valkenburgse Maestro

Algemeen

Op zaterdag 13 april, was het zover. De strijd om de titel Valkenburgse Maestro en de daarbij behorende gouden baton brak los.

Door Albert van Hartingsveldt

De drie kandidaten, Joost Franse, Robbert van Rietschoten en Jacco Knape dirigeerden zich gespannen door de door hen ingestudeerde muziekstukken heen. De jury, bestaande uit wethouder Sonny Spek, oud-lid van Valkenburg’s Harmonie Caspert van der Wel en dirigent Frank de Jong was duidelijk, opbouwend en goudeerlijk.

Na de pauze brak het moment aan waarop een eerste afvaller bekend werd gemaakt. De cijfers van de jury en het gemeten applaus van het publiek werden bij elkaar opgeteld. Een toch wel wat opgeluchte Joost Franse moest helaas het strijdtoneel verlaten.

Robbert en Jacco mochten beiden nog twee stukken dirigeren. Ook na deze strijd kon het publiek met behulp van de decibelmeter laten weten welk van de twee kandidaten de meeste punten kreeg. Samen met de punten van de jury mag Jacco Knape zich met een verschil van 0,1 punt Valkenburgse Maestro 2024 noemen!

Tussen de strijd door bracht Valkenburg’s Harmonie o.a. de muziek uit het welbekende ballet Het Zwanenmeer en Duet van de Parelvissers ten gehore. Het laatstgenoemde stuk bevat een prachtige solo voor de euphoniums, deze werd vertolkt door Dick Smit en Cees Leinberger.

Valkenburg’s Harmonie heeft het publiek getrakteerd op een geweldige avond waar de spannende strijd om de felbegeerde titel werd afgewisseld met mooie muziekstukken.

Uit de krant