Afbeelding
Foto: J.P. Kranenburg

Dierenambulance onderbezet: uitrukken voor dieren in nood niet altijd mogelijk

Algemeen

De dierenambulance in de regio Leiden, waar Katwijk ook onder valt, is onderbezet. Het team dat zich inzet voor dieren in nood heeft een tekort aan vrijwilligers.

Er zijn op dit moment zo’n 100 vrijwilligers actief bij de dierenambulance en het vogelasiel in deze regio. Toch krijgt de organisatie het rooster in de lente- en zomerperiode niet rond. ‘Daardoor zijn we soms niet in staat uit te rukken’, laat de Stichting ter Ondersteuning Dierenambulance-Vogelasiel Regio Leiden weten. 

De organisatie komt vooral vrijwilligers tekort bij de telefooncentrale. ‘In de drukke periode in de lente en vroege zomer staat de telefoon van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat niet stil. Ook onze vrijwilligers gaan met vakantie, daardoor komt het soms voor, dat wij geen vrijwilligers hebben om de telefoon op te nemen en lopen we het risico dat dieren in nood daardoor niet geholpen kunnen worden.’

Ben je geïnteresseerd om als vrijwilliger een handje te helpen? Stuur dan een e-mail naar info@dierenambulanceleiden.nl.Op dinsdagavond 7 mei om 19.30 uur en op zaterdag 11 mei om 10.00 uur zijn er informatiebijeenkomsten, waarin toelichting wordt geven op wat het werk van een centralist inhoudt. 

Voor meer informatie: kijk op www.dierenambulanceleiden.nl.

Uit de krant