Afbeelding
Foto: pr

Tegeltaxi en tegels wippen in ruil voor gratis plantjes

Algemeen

Dit jaar doet de gemeente Katwijk opnieuw mee met het NK Tegelwippen. Het doel van deze wedstrijd is om tussen 21 maart en 31 oktober zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Inwoners, bedrijven en scholen kunnen meedoen door tegels te wippen in hun eigen tuin. De gemeente Katwijk organiseert verschillende acties. Onder andere een tegeltaxi en gratis plantjes.

15 mei: Tegeltaxi

Op woensdag 15 mei rijdt er een tegeltaxi door de gemeente. U kunt op deze dag gratis uw gewipte tegels op laten halen door de tegeltaxi. Kijk voor de voorwaarden en om aan te melden op www.katwijk.nl/tegeltaxi

18 mei: Plantjesdag

Zaterdag 18 mei is het Plantjesdag. U kunt dan bij Tuincentra de Mooij en de Uiver maximaal 3 tegels inleveren. U krijgt dan 2 plantjes om uw tuin te vergroenen. Maakt u gebruik van de tegeltaxi? Dan krijgt u een (digitale) bon, waarmee u de plantjes op kunt halen.

1 juni: tegels inleveren bij de milieustraat

Heeft u na de tegeltaxi of Plantjesdag nog tegels over? Dan kunt u deze op zaterdag 1 juni inleveren bij de milieustraat. Dit kan tussen 09.00 en 15.00 uur. Er staat hiervoor eenmalig een container bij de ingang van de milieustraat.

Wethouder Jacco Knape hoopt op veel gewipte tegels: ‘Als gemeente doen wij ons best om onze gemeente te vergroenen. Een groot deel van de grond is alleen niet van de gemeente, maar van particulieren. Met deze acties hopen wij het voor inwoners makkelijker en leuker te maken om tegels te verwijderen. Je wordt ontzorgd en je krijgt er ook nog groen voor terug! Doe vooral mee, want iedere tegel is er één! En vergeet ze vooral niet aan te melden voor het NK Tegelwippen!’

Uit de krant