Hof van Rijnsburg bestaat uit twee appartementencomplexen.
Hof van Rijnsburg bestaat uit twee appartementencomplexen. Foto: pr

Rijnsburgers krijgen voorrang bij sociale huurwoningen

Algemeen

De inschrijving voor twintig sociale huurappartementen in het plan Hof van Rijnsburg is vorige week geopend. Huurders van Dunavie van 65 jaar en ouder die een eengezinswoning achterlaten, krijgen voorrang bij de toewijzing. De woonstichting verwacht dat de bouw van het complex aan de Oegstgeesterweg en Tramstraat in juli is afgerond.

Hof van Rijnsburg bestaat uit twee appartementencomplexen. In ‘Petronella’ komen 53 appartementen, waarvan 7 vrije sector huurwoningen. De andere 46 appartementen zijn verkocht.

De sociale huurappartementen komen in complex ‘Floris II’. Er zijn 7 tweekamerwoningen met een inpandige berging of hobbykamer en 13 driekamerwoningen met een aparte buitenberging. Alleen bij de tweekamerwoningen is de berging toegankelijk voor een scootmobiel. Daarnaast zijn er ook nog 2 vrije sector huurwoningen en 11 koopappartementen. 

Warmtepomp

De kale huur van de tweekamerappartementen is 740,75 euro, van de driekamerappartementen 804,66 euro. Bij alle 20 woningen komt nog maandelijks 152 euro aan kosten bij voor kosten van de collectieve luchtwarmtepomp in het gebouw. Het bedrag is een schatting op basis van de grootte van de woning en een tweepersoons huishouden. 

Loten om parkeerplaats

Niet voor iedere sociale huurder is een parkeerplek beschikbaar. Er zijn twaalf plekken, die gehuurd kunnen worden voor 25 euro per maand. Als er meer animo is, wordt er geloot. Inschrijven voor de huurappartementen kan nog tot en met maandag 15 april via de website Huren in Holland Rijnland.

Petronella en Floris II

Langs de Tramstraat, Oegstgeesterweg en Dr. E.E. van der Laanstraat wordt het appartementencomplex Petronella gerealiseerd. Het gebouw heeft haar naam te danken aan voormalig Gravin van Holland Petronella van Saksen, oprichter van de Abdij van Rijnsburg. De gebouwen van de abdij zijn in 1574 verwoest, alleen een van de twee torens staat nog achter Hof van Rijnsburg. In Petronella worden 53 appartementen gerealiseerd, waarvan 7 appartementen worden aangeboden als vrije sector huurwoningen. De appartementen variëren van 52 m² tot 159 m² en zijn voorzien van een balkon waar u uitkijkt op de Oegstgeesterweg en/of de Dr. E.E. van der Laanstraat.

Appartementencomplex Floris II, vernoemd naar de echtgenoot van Petronella, ligt aan de Dr. E.E. van der Laanstraat, tussen de Oude Vlietweg en de Oegstgeesterweg. Er worden 11 koopappartementen en 22 huurappartementen gerealiseerd, waarvan 2 vrije sector huurappartementen, welke variëren van 56 m2 tot 81 m2. De appartementen in Floris II zijn voorzien van een balkon waar u uitkijkt op de Dr. E.E. van der Laanstraat en deels op de Oegstgeesterweg en de Oude Vlietweg.

De start verhuur van de 29 appartementen staat gepland kort voor oplevering.

Uit de krant