De winkeliersvereniging willen met de omwonenden in gesprek over de aanpak van het kruispunt Koningin Julianalaan en Boslaan en over het opknappen van het winkelcentrum.  | Foto: LW
De winkeliersvereniging willen met de omwonenden in gesprek over de aanpak van het kruispunt Koningin Julianalaan en Boslaan en over het opknappen van het winkelcentrum. | Foto: LW Foto: LW

Winkeliers Bosplein willen zo snel mogelijk met omwonenden om tafel

Algemeen

‘Laten we met alle betrokkenen bij elkaar komen, want er staat nog niets vast. We willen tot een gedragen plan komen dat een impuls zal geven aan een groene en vitale omgeving voor iedereen en tegelijk een toekomstbestendig wijkwinkelcentrum dient te borgen. Maar je kunt niet op basis van één motie geen onderzoek meer gaan doen.’ Dat zeggen Chris van Dijk en Dennis Kroon namens de winkeliersvereniging Bosplein over plannen om het kruispunt Bosplein/Koningin Julianalaan en het winkelcentrum aan te pakken.

Morgenavond behandelt de gemeenteraad een motie van PvdA en D66 Katwijk met als titel ‘Behoud het open groen aan het Bosplein’.

Die motie is het gevolg van een brief van verontruste omwonenden van het Bosplein die vrezen dat de groenstrook tussen de Koningin Julianalaan, Boslaan en Willem de Zwijgerlaan gaat verdwijnen vanwege plannen voor de aanpak van het Bosplein.

In de motie wordt gesteld dat ‘het open groen achter het gemeentehuis niet mag verdwijnen en daarom niet bebouwd mag worden’.

Verkeerde aannames

Dat idee is volgens Kroon en Van Dijk ontstaan door één van de vele schetsen om scenario’s inzichtelijk te maken. ‘Terwijl er nog helemaal niets vast staat’, stelt Kroon.

Lees meer in De Katwijksche Post van morgen. Voor nog geen 5 euro per maand heeft u al een abonnement.

Uit de krant