De KW36 Margriet op deze foto nog in volle glorie. | Foto: pr
De KW36 Margriet op deze foto nog in volle glorie. | Foto: pr Foto: pr

KW34 en KW36 uit de vaart genomen

Algemeen

Eerst werd de boomkorkotter KW34 Rosemarie enkele weken geleden al uit de vaart genomen en opgelegd. Het zusterschip KW 36 Margriet volgt haar op de voet. Inmiddels wordt de Rosemarie in IJmuiden leeggehaald. Dit meldt het maritieme nieuwsblad Schuttevaer.

Hoe het nu verder moet voor de bemanning van de schepen is niet bekend. Eigenaresse Roos van Duijn was niet beschikbaar voor commentaar.

Zwaar weer

De gehele visserijsector zit in zwaar weer. Dat komt mede door de hoge brandstofprijzen. De sector wordt zwaar uitgehold. Meer dan de helft van de Nederlandse vissersschepen verdwijnt, mede door de saneringsregeling. Zo ook deze twee Katwijkse schepen.

Dick van der Plas, de machinist van de KW36, postte vorige week deze hartenkreet op zijn Facebookpagina. ‘Ook wij kregen gisteren te horen dat het bij ons hier op de KW-36 stopt. Met heel veel plezier heb ik mogen werken op deze kotter en in mijn machinekamertje. Bedankt regering en met name Rob Jetten en Frans Timmermans die dit mogelijk hebben gemaakt. Bijzonder dat dit allemaal kan. Sta je opeens zomaar op straat en je lust en je leven word je afgepakt.’

Nieuwe baan

Deze post oogstte meer dan 400 reacties. Deze varieerden van commentaar op de regering tot het aanbod van een nieuwe baan.

Dit is een artikel uit De Katwijksche Post. Meer De Katwijksche Post? Neem een abonnement.

Uit de krant