Vorige week donderdag ontving Hoekstra Wheels deze cheque. | Foto: M. Wonnink.
Vorige week donderdag ontving Hoekstra Wheels deze cheque. | Foto: M. Wonnink. Foto: Marc Wonnink

Cheque van 2.540 euro voor Hoekstra Wheels

Algemeen

Een crowdfunding voor Hoekstra Wheels uit Valkenburg heeft 2.540 euro opgeleverd. Vorige week donderdag kwam Dirk Berkheij de cheque overhandigen aan de familie Hoekstra.

Door Marc Wonnink

In oktober 2022 sloeg de familie Hoekstra alarm. Na een verwoestende brand twee jaar geleden moest het bedrijf opnieuw opgebouwd worden. Door diverse oorzaken duurde het ontzettend lang voordat begonnen kon worden met de herbouw. Door de lange aanlooptijd liep de rekening van de familie Hoekstra snel leeg. ‘Als de gemeente niet helpt, is het over drie weken klaar,’ sprak vader Gerrit Hoekstra op een bijeenkomst vorig jaar oktober. Inmiddels is het bedrijf sinds begin februari heropend.

Ondertussen kwam Dirk Berkheij met een crowdfunding op de proppen. ‘Ik denk dat een man of zestig heeft gedoneerd, en die hebben tussen de 10 en 500 euro overgemaakt.’ Je zou denken dat Berkheij vaste klant is van de winkel, maar dat is niet zo. ‘Ik heb eigenlijk helemaal niets met Hoekstra Wheels. Maar dan hoor je dat verhaal, die mensen zitten zo in de ellende.’ 

Jack Hoekstra neemt de cheque in ontvangst. En dat doet ‘ie lever niet. ‘Ik ben er niet zo van om geld te krijgen, ik geeft het liever weg.’ Financieel gaat het beter met de fietsenwinkel. ‘Over tien jaar lachen we hierom.’ De crowdfunding van Berkheij is niet de eerste. Op de avond van de brand is een eerste crowdfunding gestart. Daar werd 15.000 euro opgehaald. Dat geld heeft tot voor kort onaangeraakt op de rekening van Hoekstra gestaan, ‘maar we hebben het nu echt even nodig om de winkel te runnen. Ik heb het er even afgehaald, maar ik stort het weer terug. We gaan er namelijk wat leuks mee doen voor Valkenburg.’ Ook met deze crowdfunding wordt wat leuks bedacht voor en door Valkenburg.

Uit de krant