Afbeelding
Video

Geslaagde editie Winterpret Festival, ‘mogelijkheid om te groeien komende jaren’

Algemeen

Het was een geslaagde editie van het Winterpret Festival, volgens de organisatie. Het festival vond afgelopen zaterdag plaats op parkeerterrein de Noordduinen. Volgens Raymond Bood, één van de organisatoren, werd het de grootste editie van Winterpret tot nu toe.

Door Gwen Ouwehand

Na een verplichte stop van twee jaar door de gevolgen van corona, mocht het Winterpret Festival eindelijk weer door gaan. En dat op een nieuwe locatie; parkeerterrein Noordduinen. Vorige edities werden gehouden in Hangaar 2 op voormalig vliegkamp Valkenburg. Maar dat is inmiddels geen evenementenlocatie meer.

Hier kwam het parkeerterrein voor in de plaats. ‘Het is zo groot, dat het ons ook de mogelijkheid geeft om door te kunnen groeien de komende jaren’, vertelt Raymond Bood.


Gezelligheid
Om drie uur zaterdag worden de hekken van het festivalterrein geopend en langzamerhand komt het feestje op gang. Het is niet echt het type weer waarbij je lang buiten blijft hangen, waardoor de twee grote tenten al snel aantrekkelijk worden om te betreden. De muziek die je hierbij tegemoet komt, brengt de plek nog extra tot leven.

Naar mate de dag verstrijkt, des te meer het terrein zich vult met steeds gezelschap. Een groot gedeelte hiervan heeft zich gehouden aan de dresscode; verkleedkleren. De bar staat vol met mensen die in de rij staan om hun versnaperingen te halen en de voetjes staan al een tijdje niet meer stil op de vloer. De bezoekers van het festival vertellen met lachende gezichten dat ze het naar hun zin hebben. De sfeer zit er goed in.

Bekende artiesten
De twee podiums zijn het hele festival lang gevuld met grote namen, zoals Outsiders, Barry Badpak en de Party Animals. Ook de artiesten vinden het een leuk feest. ‘Het is geweldig en ook echt een mooie locatie’, verteld dj Yves, die de hard area opende. ‘Ik begon met draaien toen de zaal driekwart gevuld was, die is nu helemaal vol.’

Jeroen Hazes, een tribute van André Hazes, was ook geboekt voor dit festival. In kleding die de échte Hazes ook zou dragen vertelt hij dat hij al even had gespiekt naar het podium en een sprankje van het publiek heeft meegepakt. ‘Er zijn geloof ik 3500 man hier binnen. En het klinkt super gezellig, dus ik heb er zin in.’

Verbeterpunten
Raymond Bood vertelt dat het vanuit de organisatie een geslaagd feestje was. Maar er zijn hier en daar nog wel wat verbeterpunten. ‘De bar vooral. Dat liep op piek niet helemaal zoals we wilden en de wachttijden waren te lang. Daar zijn onder andere de recyclebekers en een nieuw kassasysteem de oorzaak van’, zegt hij. Dit betreurt de organisatie. Ze gaan daarom ook, met de nieuwe regelingen in hun achterhoofd, beraden hoe dit in de toekomst sneller kan.

‘Verder zijn er weinig opstootjes geweest en zag ik de meeste mensen, volgens mij, genieten’, voegt hij eraan toe. In het algemeen, kunnen de meesten terugkijken op een geslaagde dag.

Uit de krant