Vincent Noordam in duel met een Woerdense opponent. | Foto: Piet van Kampen
Vincent Noordam in duel met een Woerdense opponent. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Rijnvogels niet in goeden doen tegen Sportlust ’46

Algemeen Sport

Na de fraaie zege op Sparta Nijkerk was het afgelopen zaterdag een teleurstelling. De thuisclub leed een 0-3 nederlaag tegen het dit seizoen uitstekende presterend Sportlust ’46.

De nog immer incomplete formatie van trainer Thomas Duivenvoorden speelde een van de mindere wedstrijden van het seizoen en het woord off-day was hier bepaald geen onjuist getrokken conclusie. Er ging veel te veel mis bij de Katwijkers.

Het eerste kwartier oogde nog goed. De gastheren hadden zelfs de leiding moeten nemen want de eerste de beste kans had zomaar een ander wedstrijdbeeld op kunnen leveren. Na een vlotte aanval wist Sieb Rurtgers de bal niet langs het uitgestoken been van doelman Ho Chun Ko te krijgen. Het was een van de weinige mogelijkheden die er zich in de eerste helft voor de Vogels voordeden. 

Langzamerhand namen de bezoekers de regie enigszins over en zagen een vrije trap van Mohammed Bendadi knap door doelman Yanick Augustinus uit de verre hoek geranseld. Sportlust ’46 werd daarna de beter voetballende ploeg. Het team oogde gretiger dan de thuisclub waarbij het aan snelheid en creativiteit in de aanval ontbrak. Er ging teveel mis vandaag. Afvallende ballen waren voornamelijk voor de bezoekers en ook veel individuele duels werden in het voordeel van hen beslist. Met de snelle vleugelspitsen zoals Joshua Patrick dreigde er constant gevaar.

Toch was het uit slecht uitverdedigen waaruit kort voor de rust de openingstreffer tot stand kwam. Na rommelig wegwerken nam Zakaria Issarti de bal vol op de pantoffel en zijn strakke pegel was onhoudbaar voor Augustinus. Kort daarna leek de 0-2 in de maak maar Augustinus redde knap en hield zijn team in de race om in de tweede helft de kansen mogelijk te doen keren.

Net als vorige week kwamen de Vogels goed uit de kleedkamer. Na een afgeslagen corner had Kasper Michel pech met een knal tegen de paal en kort daarop schoot Sieb Rutgers te gehaast voorlangs. De ommekeer in het duel bleef derhalve uit. Het Katwijkse offensief ebde weg een Kasper Michel werd de ongeluksvogel door na balverlies van een zijner medespelers aan de noodrem ging hangen en dat werd door arbiter Kuijntes terecht met een pingel bestraft. Mohammed Bendadi stuurde Augustinus vervolgens het verkeerde bos in, 0-2. 

De Vogels wilden daarna wel maar waren niet bij machte om de Woerdense muur te slechten. Een spannende slotfase had er wellicht ingezeten als een verre boogbal in het verlaten doel dreigde te verdwijnen maar de niet meegelopen assistent langs de lijn zag in zijn optiek een verdediger voor in plaats van achter de doellijn weghalen. Geen spannende finale omdat vlak daarna Mohammed Bendadi een afgeslagen corner strak in de Katwijkse touwen schoot, 0-3.

Een terechte overwinning voor het team uit Woerden op een middag waarin de Vogels niet in het beste verenpak staken.

Uit de krant