Gisèl Noort werd gehuldigd door wethouder Sonny Spek. | Foto: Piet van Kampen
Gisèl Noort werd gehuldigd door wethouder Sonny Spek. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Hulde voor Gisèl Noort Zwaan

Algemeen

Lovende woorden van wethouder Sonny Spek vorige week woensdag in het gemeentehuis. En terecht, want Gisèl (14) won de Europese titel kickboksen in het bantamgewicht. Op 26 november van vorig jaar wist zij deze tijdens het kickboksgala in de Youth Fight League in Amsterdam te veroveren door haar tegenstandster Safae uit Rotterdam te verslaan.

Door Piet van Kampen

Gisèl wist op jeugdige leeftijd al wat zij wilde. ‘Iets met trappen’ lachte zij naar de wethouder. ‘Niet met fietsen dus maar met een vechtsport’, kaatste Sonny Spek de bal terug. Ook geen trappen achter een balletje zoals haar vriendinnetjes voor voetbal kozen, maar kickboksen werd haar passie. Haar trainer Wim van Rijn legde in detail uit hoe hij haar heeft begeleid en zij zich heeft ontwikkeld en mag met recht trots zijn op de prestatie van zijn leerling. Gisèl, woonachtig in Oegstgeest en vier keer per week intensief in Kamakura trainend, studeert aan het Atheneum in Leiden.

‘Het is wel intensief om de studie en de sport te combineren maar het lukt mij nog steeds’, licht zij vol overtuiging toe. Een sportvrouw die weet wat zij wil. Met enige twijfel over haar toekomst want in principe wil zij ‘iets met sport’ gaan doen of eventueel ook de richting van de biologie kiezen.

Droom
Gisèl heeft haar eigen wel zeer bijzondere wijze van voorbereiding voor een wedstrijd zeker voor de belangrijkste wedstrijd tot op heden uit haar carrière.

‘Ik ga iets lekkers bakken, dat leidt mij af. Ik vind het nog leuk ook’, verklapt zij haar nu publieke geheim. Mooi toch? Was zij nerveus voor het duel om het Europees Kampioenschap? ‘Nee ik was niet nerveus tijdens de wedstrijd want ik had me extra voorbereid’.

Mooi zo’n eerste zeer aansprekend succes. Wat is de volgende stap? Gewoon doorgaan. Blijven verbeteren. Ooit een keer in de ring staan tijdens een WK? ‘Dat is een droom van mij’, vertelt de jonge sportvrouw spontaan. Want dat is zij.

Uit de krant

Uit de krant