Afbeelding

Raad wil meer ‘gas op isolatie’

Algemeen

De gemeenteraad van Katwijk wil dat Dunavie nog beter gaat kijken hoe ze snel sociale huurwoningen gaan isoleren. Een voorstel daartoe is vorige week donderdag aangenomen in de gemeenteraad. Het voorstel met de titel ‘gas op isolatie’ is door de gehele gemeenteraad ondersteund.

Door Marc Wonnink

Het voorstel draagt de wethouder op in gesprek te gaan met Dunavie om te kijken hoe in 2023 meer woningen kunnen worden geïsoleerd en er meer zonnepanelen kunnen worden geplaatst. Woningen met de laagste energielabels moeten prioriteit krijgen.

Toch waarschuwde de wethouder dat niet alles kan. De strategie van Dunavie om te verduurzamen hangt samen met onder meer betaalbaarheid en uitvoerbaarheid. De verduurzaming moet ergens van betaald worden en er moeten genoeg mensen zijn om het daadwerkelijk uit te voeren. De wethouder wil met de gemeenteraad en Dunavie wel het gesprek aan om te kijken wat mogelijk is op het gebied van extra verduurzaming. Tom Reedijk van de PvdA, samen met DURF indiener van het voorstel, vroeg aan het college van burgemeester en wethouders of het toch niet mogelijk is om in 2023 veel meer te doen. 

Wethouder Gerard Mostert waarschuwde dat zijn invloed beperkt is. ‘Ik kan niet verordenen dat Dunavie die versnelling moet gaan doen. Het lijkt me wel goed als Dunavie een toelichting geeft op de mogelijkheden en onmogelijkheden.’

Lees meer in De Katwijksche Post van vandaag.

Uit de krant