Het ging er af en toe stevig aan toe. | Foto: Piet van Kampen
Het ging er af en toe stevig aan toe. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

FC Rijnvogels pakt in extremis verdiend punt

Algemeen Sport

Na de enerverende bekerwedstrijd stonden de Rijnvogels en ACV binnen vijf dagen weer tegenover elkaar. Dit keer waren de Assenaren de gastheer. Lange tijd leken zij hun revanche te krijgen maar in de blessuretijd benutte Dennis Bakker de toegekende penalty nadat Virgil Tjin Asjoe in de zestien onderuit werd gehaald.

In de basis van FCR ontbrak Jesse Driebergen. Hij liep dinsdag tegen hetzelfde ACV in blessuretijd een flinke blessure op die hem voorlopig het spelen onmogelijk maakt. Een zware blessure oplopen in blessuretijd. Hoe dubbel kan de betekenis van dit woord zijn?

Max de Haas verving Jesse Driebergen op de linksbackpositie maar na de rust werd zijn plek ingenomen door Vincent Noordam, nota bene een linkerspits. Hij deed het prima en liet zich ook in aanvallend opzicht gelden.

De gastheren kregen hun revanche dus niet al waren ze net als in Katwijk in de eerste helft de betere ploeg en beheersten het middenveld daar waar de Vogels het voorlopig af lieten weten. De grip hierop zou na de rust terugkeren. Dat de thuisclub door Jaap van Dijken de leiding nam was niet verwonderlijk na de eerste dadendrang. De nummer 5 schoot een breedtepass diagonaal in de verre hoek. De Vogels- trachtten de schade te repareren maar kwamen niet verder dan een door doelman Roman Nijland gepareerd schot van Tjin Asjoe en een aantal net-niet situaties binnen de zestien. Aan de overzijde vergat de thuisclub de marge te verruimen na slordigheden in de Katwijkse gelederen.

Nadat ACV in het begin van de tweede helft even dreigend was, pakte FCR de draad op en zag een kopbal van Neville Ogidi Nwankwo naast vliegen. De snelle omschakeling van de thuisclub sorteerde bijna effect maar doelman Yannick Augustinus pareerde en vervolgens werd het leer van de lijn gehaald daar waar de thuisclub reeds dacht te mogen juichen. Trainer Duivenvoorden bracht verse krachten in en Julian Dobbe en Edin Bibuljica waren goed voor nieuwe impulsen.

De Vogels waren weer herkenbaar. Bibuljica is als middenvelder ook doelgericht en zijn eerste schot moest Nijland lossen maar geen vogel in de buurt om de rebound te verzilveren. Dobbe werkte zoals altijd hard. Er zat weer geloof en het goede gif in het team. Tussentijds wist doelman Augustinus met een goede redding zijn team in de race te houden. Vervolgens schoot Edin Bibuljica vanaf randje zestien de bal onhoudbaar achter Nijland en de arbiter wees naar het midden. De late gelijkmaker leek een feit. Leek. Zijn assistent had blijkbaar –zeker geen buitenspel van de schutter- iets gezien waardoor de treffer werd geannuleerd. Een domper en tevens een injectie om nog alles te geven in de blessuretijd. Het resulteerde in de eerder vermelde penalty die door Dennis Bakker werd benut. Een vorm van gerechtigheid? In ieder geval voor de wijze waarop de Katwijkse formatie zich in de tweede helft terugknokte in de wedstrijd.

Uit de krant

Uit de krant