Ben Kalshoven was het voorbeeld van een gepassioneerde vrijwilliger. Altijd bezig met de gemeenschap.
Ben Kalshoven was het voorbeeld van een gepassioneerde vrijwilliger. Altijd bezig met de gemeenschap.

In memoriam Ben Kalshoven 1941 – 2022

Algemeen

Katwijker Ben Kalshoven is vrijdag 16 september na een werkzaam leven, waarin hij veel voor zijn vrouw, familie en vooral anderen heeft betekend, op 81-jarige leeftijd overleden.
Zijn leven stond in het teken van de Katwijkse gemeenschap. Kalshoven kon terugkijken op een zeer actieve loopbaan als vrijwilliger.

Ben Kalshoven was betrokken bij vele activiteiten. In zijn werkkamer pronkten diverse oorkondes, waaronder het Lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau in goud en die van de gemeente Katwijk, waarvan hij de gemeentelijke erepenning ontving. Dit alles vanwege zijn verdiensten voor de gemeenschap, zoals bestuurslid van de Oranjevereniging Katwijk aan Zee, het werk voor de Hervormde Gemeente, als voorzitter van de VVE van de M.H. Tromphof, lid van diverse schoolbesturen en zijn geweldige inzet als voorzitter van het Comité Open Monumentendag.
In 2017 nam hij na 22 jaar voorzitterschap afscheid van het organiserend comité.

Kalshoven werd geboren in Woerden en ging zich in de loop der jaren steeds meer een echte Katwijker voelen.

‘Ik heb altijd alles met gedrevenheid gedaan en mijn vrouw heeft altijd achter mij gestaan’, zei hij. ‘Zeker toen ik veel werk deed voor de bevrijdingsfeesten in 1995’. ‘Vrijwilligers zijn de pijlers van de samenleving’. Kalshoven is er een bijzonder voorbeeld van.

Tijdens de officiële opening van de Open Monumentendag op zaterdag 10 september op Vliegkamp Valkenburg werd hij door de voorzitter van de OMD Yvonne van den Anker met respect en waardering genoemd en hem sterkte gewenst. Kalshoven werd toen verpleegd in Leythenrode. Vrijdag 16 september overleed hij. Gerespecteerd door velen.
Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw en familie.

Uit de krant