Afbeelding
Foto: pr

Naturalis trekt de Hoornes in met natuur-activiteiten

Algemeen

Woensdagmiddag 28 september komt onderzoeksinstituut en museum Naturalis naar Katwijk toe. Bij buurtcentrum de Schelp in de Hoornes zijn dan tal van activiteiten te beleven. Buurtbewoners kunnen meedoen aan een ‘bioblitz’, waarin ze samen met onderzoekers de natuur in hun wijk ontdekken, dieren en planten tekenen, collectiestukken bekijken en zelf bodemdiertjes onderzoeken.

Gedurende de hele middag is er de mogelijkheid onderzoekers van Naturalis te ontmoeten en ze vragen te stellen. Ook zijn er hapjes en drankjes aanwezig, en zorgen de wijscomannen van de vrolijk roze gekleurde ‘Wijscokar’ voor ijsjes met een wetenschappelijk smaakje.

Het mini-Naturalis is gratis te bezoeken en te herkennen aan de reizende slak. Tijdens de middag krijgen de buurtbewoners een kijkje in de biodiversiteit van Nederland en ontdekken ze de samenhang tussen dieren, planten en bodem.

Startschot Trefpunt LiveScience
De activiteiten zijn het startschot van ‘Trefpunt LiveScience’, waarin families uit de wijken de Hoornes in Katwijk en de Kooi in Leiden uitgenodigd worden om de natuur en wetenschap in hun eigen omgeving te ontdekken. Het project is een samenwerking van gemeente Katwijk, gemeente Leiden, Welzijnskwartier, Samen Ondernemend Leren Leiden (SOL), Hogeschool van Amsterdam en Naturalis Biodiversity Center. In Hoornes verlenen Hoornes Samen in Beweging en de bibliotheek Katwijk hun medewerking.

Geïnteresseerden hoeven zich niet aan te melden en zijn welkom van 14.30 tot 17.30 uur.

Uit de krant