Afbeelding
Foto: PR DVS

DVS wereldkampioen Mars 2022

Algemeen


Dit weekend is de Marchingband van de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk Katwijk tijdens het Wereld Muziek Concours Kerkrade WMC Wereldkampioen op de Mars geworden. Tevens zijn ze WMC vicewereldkampioen geworden op het onderdeel Show. Een enorme prestatie. Vorige week werden de Junioren van DVS al WMC Wereldkampioen mars in de Jeugddivisie.

Een uitzinnige ontlading van een krankzinnig weekend. Donderdag reisde de Marchingband al af naar Kerkrade om zich voor te bereiden op het wedstrijdweekend. Op vrijdag stond de voorronde Show op het programma waarbij DVS zich glansrijk plaatste voor de finale op zaterdag en zondag.

Vrij parcours
Zaterdag was de marswedstrijd. In tegenstelling tot eerdere edities was er nu een vrij parcours binnen het stratencircuit op het gras van het Parkstad Stadion van Roda JC. De korpsen mochten zelf hun loopstijl, counters en bewegingen aanpassen aan de muziek. DVS kwam binnen deze nieuwe setting met een geweldig innovatief programma dat ervoor zorgde dat nog tijdens de wedstrijd een staande ovatie kwam van het publiek. DVS kreeg een monsterscore van 96.60 punten en versloeg hiermee alle grote korpsen inclusief alle toporkesten uit de Bollenstreek. Een enorme ontlading na een historisch optreden.

Finale show
Direct na het marsoptreden stond de finale van de show op het programma. De Marchingband had de aanwijzingen van de jury vrijdag goed ter harte genomen en dit leidde tot een prachtige uitvoering van de show SEASONS waarin de Vier Jaargetijden van Vivaldi centraal staan. Ook hier weer een staande ovatie en het ging spannend worden hoe hoog DVS zou eindigen. Dit werd zondagavond bekend. Het werd een enorme verrassing. DVS werd tweede tussen wereldtoppers uit Japan en Taiwan, maar voor de gehele Nederlandse concurrentie. Bovendien kreeg DVS de prijs voor het beste slagwerk en de beste brass tijdens de showwedstrijden.

Huldiging
Na de zomervakantie zullen de Marchingband en de Junioren van DVS worden gehuldigd voor het behalen van de wereldtitel. Hier zal ook het Katwijkse publiek en de fans uitgebreid bij worden betrokken.

Uit de krant