Na de zomer wil het college deze oversteek aanpassen, maar stopborden komen er niet. | Foto: SKvD
Na de zomer wil het college deze oversteek aanpassen, maar stopborden komen er niet. | Foto: SKvD Foto: SKvD

College: geen stopborden op Melkweg

Algemeen

Het college van burgemeester en wethouders gaat niet in op het verzoek van Wijkraad Katwijk Noord om stopborden te plaatsen bij de oversteek op de Melkweg in Rijnsoever, ter hoogte van appartementencomplex Grote Beer. Wel wordt de oversteek iets aangepast. Dat laat het college weten in een brief aan de gemeenteraad.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

De wijkraad stuurde vorige maand een brief naar het gemeentebestuur met het verzoek om stopborden te plaatsen bij die voetgangers- en fietsoversteek. Ooit stonden daar stopborden, maar die zijn – zo geeft de wijkraad aan – ooit verwijderd voor doorstroming van het openbaar vervoer. Maar er rijden nu geen bussen meer.

De wijkraad stuurde het verzoek naar aanleiding van berichten van omwonenden die zich niet veilig voelen bij het oversteken. En omdat daar vorig jaar nog een dodelijk ongeval plaats vond. Hoewel het college aangeeft, de zorgen van de wijkraad te begrijpen, acht het college ‘het niet wenselijk om de stopborden terug te plaatsen’.

Het college verwijst naar landelijke richtlijnen die voorschrijven, dat stopborden alleen gelden voor bijvoorbeeld locaties waar het zicht zeer slecht is.

Meer in De Katwijksche Post van vandaag.

Uit de krant