De gewenste paaltjes zijn inmiddels geplaatst nabij de inrit van de bezwaarmakers. | Foto: SKvD
De gewenste paaltjes zijn inmiddels geplaatst nabij de inrit van de bezwaarmakers. | Foto: SKvD

Extra maatregelen tegen parkeeroverlast in Dubbele Buurt

Algemeen

Inwoners van de Dubbele Buurt hebben in november vorig jaar een bezwaarschrift ingediend tegen de huidige maatregelen voor parkeeroverlast in hun buurt. In februari is dit bezwaarschrift behandeld door de Commissie bezwaarschriften. Zij concludeerde dat de bezwaren van de inwoners terecht zijn. 

Door Jonah van den Oever

In het bezwaarschrift valt te lezen dat de inwoners van mening zijn dat de huidige maatregelen, zoals extra handhaving en een ‘Niet Parkeren’-tegel geen effect hebben. Het liefst zien zij namelijk ook meerdere fysieke maatregelen op de gehele stoep nabij de inrit, zoals paaltjes en ‘biggenruggen’ (kleine drempels).

Advies

Het college van burgemeester en wethouders heeft vorige week de conclusies van de Commissie bezwaarschriften behandeld. Zij erkennen het probleem en hebben daarom al de nodige maatregelen genomen, maar hebben een pijnpunt bij het nemen van extra fysieke maatregelen. Dit is namelijk in strijd met het ‘troep van de stoep’ beleid. Dit beleid moet er toe leiden dat er zo min mogelijk voorwerpen op de openbare weg worden geplaatst, omdat dit volgens het college een rommelig straatbeeld creëert wat ten koste gaat van de verkeersveiligheid. Echter wijkt het college in het geval van de Dubbele Buurt af van het ‘troep van de stoep beleid.’ 

Bijzonder

Het gaat namelijk om een bijzondere situatie, waarbij de parkeeroverlast zo erg is, dat de inwoners soms niet eens via de inrit hun woning kunnen verlaten. Dit probleem is ook onderkend door de Commissie. Inmiddels zijn er extra maatregelen genomen. 

Nabij de inrit van de bezwaarmakers zijn er namelijk twee paaltjes geplaatst. Hierdoor kunnen zij weer ongehinderd hun inrit gebruiken.

Uit de krant