Zaterdag kan men tussen 10.00 en 17.00 uur een bezoekje brengen aan de molen in Katwijk aan den Rijn. | Foto: pr
Zaterdag kan men tussen 10.00 en 17.00 uur een bezoekje brengen aan de molen in Katwijk aan den Rijn. | Foto: pr Foto: pr

Bezoek molen De Geregtigheid zaterdag 11 mei op molendag

Algemeen

Nederland is wereldberoemd om haar windmolens, maar heb je wel eens een molen van binnen gezien? Grijp je kans en kom op zaterdag 11 mei langs in Molen de Geregtigheid in Katwijk aan den Rijn. De wieken van deze korenmolen uit 1740 draaien nog wekelijks en molenaar Jack Bouma kan je alles vertellen over de werking van de molen, haar geschiedenis en het spookverhaal dat zich bij de molen heeft afgespeeld. Tussen 10.00 en 17.00 uur zijn bezoekers van harte welkom in de molen aan de Valkenburgseweg.

Molen de Geregtigheid is van binnen een mini-museum. Er staan modellen van verschillende soorten molens en op de eerste etage is van alles te vinden over de hobby van de molenaar: geschiedenis en archeologie.

Op de begane grond is bij de altijd gastvrije Carita iets lekkers te koop uit eigen keuken. 

De omzet van deze dag is geheel bestemd om de ouderen van de dagbesteding en de bewoners van de Duinrand een gezellige middag te bezorgen. De kinderen hoeven zich natuurlijk niet te vervelen, voor hen is er een leuke knutselactiviteit.

Het Rijndorp

Op molendag is ook Historisch Genootschap Het Rijndorp weer van de partij, een enthousiaste groep die zich in wil zetten om de geschiedenis van Katwijk aan den Rijn levend te houden.

‘We zijn de hele dag aanwezig en het lijkt ons leuk om een gesprek aan te knopen. Lijkt het je leuk om eens kennis te maken of wil je meer weten of de geschiedenis van Katwijk aan den Rijn? Kom dan gezellig langs!’

Uit de krant