Van het optreden werden dronebeelden gemaakt om de show nog wat verder te perfectioneren.
Van het optreden werden dronebeelden gemaakt om de show nog wat verder te perfectioneren. Foto: Robert Haasnoot

Flora Band bijna klaar voor Kerkrade

Algemeen

De Flora Band toonde aan het publiek de show voor het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Ook lieten de mannen in het rood de twee marsen horen waarmee zij voor het voetlicht treden.

Door Cor de Mooy

Deze ‘dress rehearsal’ vond plaats op het hoofdveld van Foreholte in Voorhout. De Middelmors was niet beschikbaar. Niettemin reed een schare trouwe fans graag een stukje buiten Rijnsburg om de verrichtingen van de showband te bewonderen. Zoals in het echt werd het startsein vanaf de kant gegeven: ‘Flora Band, ga uw gang’.

Begonnen werd met de marsen Carnaervon Castle en Kronprinzessin Viktoria. Na een korte pauze traden de muzikanten aan voor hun bijdrage aan het showonderdeel. 

Alweer Queen? Ja, alweer Queen. Maar nu heel anders dan in de jaren ‘90. Queen Remastered biedt verrassingen voor fans van zowel Queen als de Flora Band 

Naast een mix van de nummers ‘Flash’ en ‘Another one bites the dust’ klinken bijvoorbeeld ‘I want to break free’ en ‘Too much love will kill you’ door verrassende tempowisselingen verfrissend anders. Een grappige wending is een deel dat als het ware door een dixiebandje gespeeld wordt. De finale van ‘Bohemian Rhapsody’ is ook de finale van de show. Op ‘I want it all’ marcheert de meest Engelse band van Nederland af.

In de figuren keert de typische letter Q met een lange staart, kenmerkend voor Queen, steeds terug.

Op 28 en 29 juli treden ze voor het ‘echie’ op voor een kritische jury. Dit onder meer samen met de andere drie korpsen van de A44, zoals ze in den lande worden genoemd: Adest Musica, DVS, K&G.

Tot dan is er nog tijd voor de puntjes op de ‘i’. Dit aan de hand van de aantekeningen en de dronebeelden.

Uit de krant