Afbeelding
Foto: PR

Team De Brug trotseert weer en wind

Algemeen Sport

De donderdag was meteen zwaar. De wielrenners van Cycle for Hope moesten afzien door plensregens, harde windvlagen en onweer. Vrijdag kwam gelukkig het zonnetje tevoorschijn en werd het lekker droog. Weinig slaap en veel inspanning maar we hebben als Team de Brug Katwijk genoten en zijn een prachtige ervaring rijker.

Vanaf donderdag 30 juni t/m zaterdag 2 juli heeft Team de Brug Katwijk met 10 (ervaren) fietsers en 8 begeleiders hieraan meegedaan. Bij deze Mont Ventoux onder de Cycle for Hope-evenementen is er in 48 uur 1200 km gefietst. In estafettevorm met 3 sub teams. Er zijn 12 etappes van elk ongeveer 100 km. Elk sub team heeft in totaal 4 etappes gefietst met een gemiddelde snelheid van 25 km per uur. Vervolgens had men 8 uur de gelegenheid om zich in een camper te verplaatsen naar het volgende startpunt (ergens in Nederland) en daar wachtte dan de volgende etappe. 

De deelnemers vanuit Katwijk vechten op de pedalen mee met cliënten die dagelijks knokken om los te komen van een verslaving of psychische problemen. Er zijn vele verslaafden en zeker ook in Katwijk e.o., dakloos en kapot door trauma’s of juist onzichtbaar onder een nette jas. Naast goede behandeling biedt Stichting de Brug in Katwijk hulp aan hen die niet vergoed wordt door een zorgverzekeraar. Genoemde Stichting heeft al jaren voor deze mensen een inloophuis voor een goed gesprek, een luisterend oor, praktische hulp, een maaltijd en een bakje koffie. Ook wordt hulp geboden bij financiën en diverse andere zaken die geregeld moeten worden. Pastoraat: gesprekken en conferenties. Ook wordt er hard gewerkt om deze mensen wederom een plek in de samenleving te geven. 

Het inloophuis is dus al velen jaren een plek waar mensen met een verslavings- en /of psychiatrische achtergrond, dak- en thuislozen en eenzame mensen uit Katwijk e.o. van harte welkom zijn. 

Dit jaar heeft Team de Brug Katwijk meegedaan aan 2 racefiets evenementen. Op 20 en 21 mei de 24uur Team Trial Race (opbrengst ruim 8100 euro) en recentelijk dus het racefiets evenement ‘Rondje Nederland’. Aan donaties door vrienden en familie voor het goede doel, te weten Het Inloophuis van Stichting de Brug Katwijk, is nu ruim 6600 euro hiermee opgehaald. Bij elkaar dus nu bijna 15.000,00 euro. Een geweldig mooi bedrag waar de begeleiding en alle bezoekers van het Inloophuis heel blij mee zijn.

Uit de krant