Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Fietsen met plezier.&nbsp;</p>

Fietsen met plezier. 

(Foto: PR)

Tips om te doen in Katwijk

(Sponsored)
Wanneer je een vrije dag hebt, kan het leuk zijn om er een dagje op uit te gaan. Dit kun je dan doen naar bijvoorbeeld Katwijk. Katwijk is een plaats aan de kust. Het behoort tot het noordwesten van Nederland en ligt in de provincie Zuid-Holland.

 Wanneer je het hebt over Katwijk, heb je het over de grootste gemeente in de Duin- en Bollenstreek die, in januari 2022, 66.081 inwoners telde. Maar wat kun je doen in Katwijk? Hieronder lees je verschillende tips die je misschien kunnen helpen!

Tip 1: Ga naar het strand

Een goede keuze is om lekker naar het strand te gaan. Je hebt namelijk Katwijk aan Zee. Daar kun je genieten van bijvoorbeeld een lekkere strandwandeling. Hoewel je misschien zou denken dat dit alleen leuk is op het moment dat het ook warm weer is, kan dit ook zeker in de wat koudere maanden erg leuk zijn. 

Tip 2: Fiets eropuit

Katwijk heeft een mooie omgeving. Het is daarom een erg goede optie om te gaan fietsen. Wel is het dan natuurlijk belangrijk dat je een goede fiets in handen hebt. Wanneer je namelijk wilt genieten van je fietstocht, wil je voorkomen dat je geen fijne fiets hebt. Zo kun je op zoek gaan naar een aanbieding elektrische fiets. Hierdoor kun je een fiets goedkoper aanschaffen en kun je ook nog eens genieten van een e-bike. Dit scheelt je een hoop tijd en moeite, want met de e-bike krijg je een aandrijving. Hierdoor kun je lekker genieten van de omgeving en verschillende plaatsen waar je terecht komt. 

Tip 3: Maak een wandeling door de bossen

Een wandeling maken is natuurlijk erg fijn. Extra fijn is dit als je dat kunt doen door de lekkere bossen. Zo heb je Pan van Persijn, ook wel Panbos genoemd, waar je verschillende looproutes kunt maken. Je kunt dan lekker genieten van de mooie omgeving, maar daarnaast ben je ook nog eens erg sportief bezig. Meerdere voordelen dus. 

Tip 4: Ontdek de kunst

Wanneer je een echte kunstliefhebber bent, kun je ook de keuze maken om naar het Katwijks museum te gaan. Hier zie je verschillende schilderijen en andere onderdelen. In het museum draait het om de geschiedenis van Katwijk. Zeker een aanrader wanneer je hier erg geïnteresseerd in bent. Het kan erg leuk zijn om een keer wat anders te zien dan je gewend bent en zeker op een vrije dag is dit een leuke tijdsbesteding. 

Tip 5: Ga zwemmen

Hierboven heb je kunnen lezen dat je naar het strand kunt gaan. Hier kun je er dan ook voor kiezen om te gaan zwemmen. Hoewel dit erg leuk kan zijn, gaan veel mensen toch liever naar een zwembad. Dit omdat hier bijvoorbeeld geen vissen in zwemmen. Een leuke tijdsbesteding is dan ook om lekker te gaan zwemmen. Zo kun je bijvoorbeeld naar Aquamar gaan. Hier kun je bijvoorbeeld zwemmen en van de wildwaterbaan afgaan. Dit is niet alleen leuk voor kinderen, want ook zeker voor ouderen is dit leuk om te doen.