Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Pr

Ontdek de streek tijdens Fiets zoekt Groen


Op 2 juli organiseert De Groene Uitdaging weer ‘Fiets zoekt Groen’. Een fietstocht langs zo’n twintig bijzondere, groene projecten in de Duin- en Bollenstreek via een mooie route die men zelf kunt samenstellen.

Steeds meer mensen genieten van tuinieren en dragen graag bij aan een beter klimaat. Meer groen in het dorp verbetert het milieu, helpt voor een rijke biodiversiteit, vermindert luchtvervuiling, zorgt voor waterberging, dempt geluidshinder en geeft koelte in warme periodes. Daarnaast zorgt het contact met de natuur voor meer geluk en verbinding met elkaar.

Laat je tijdens Fiets zoekt Groen inspireren en stel je vragen aan gepassioneerde groen liefhebbers. Doe ideeën op voor je eigen tuin en stop tussendoor voor een groene wandeling of een hapje en drankje. Op de website www.degroeneuitdaging.nl/fietszoektgroen vind je een overzicht en een kaart met alle locaties die dit jaar te bezoeken zijn.

Dus, stap 2 juli op de fiets en ontdek die groene parels van de Duin- en Bollenstreek. Er is veel meer te beleven in je eigen buurt dan je wellicht zou denken.