Logo allesoverkatwijk.nl

Madjoe hoopt nog een jaar Middelmors te gebruiken

Korfbal Vereniging Madjoe is een bloeiende vereniging die dit jaar 60 jaar bestaat. Zij maken al ruim 30 jaar gebruik van Sporthal Middelmors. 

Door de verkoop van deze sporthal dreigt de jubilerende korfbalvereniging ‘dakloos’ te worden. Voorzitter Wilfred Blankert liet eerder dit jaar weten ‘stiekem te hopen op nog een bonusjaar als de verbouwingsplannen van de sporthal van de nieuwe eigenaar vertraging oplopen’. 

Kosten
Momenteel loopt er nog een rechtszaak huurbescherming die Madjoe heeft aangespannen tegen Stichting Middelmors. Inzet hiervan is dat Madjoe in de Middelmors kan blijven voor minimaal het seizoen 22-23. Eind deze maand hoopt men op een uitspraak. 

Ondertussen zijn er gesprekken tussen Madjoe en Stichting Middelmors om tezamen tot een Vaststellingsovereenkomst te komen, zodat KV Madjoe nog een jaar gebruik kan maken van de veel besproken sporthal. 

Deze gesprekken zijn voort gekomen doordat de nieuwe eigenaar zijn bouwplannen niet snel voor elkaar kan krijgen. De onderhandelingen gaan met name om de kosten. Enerzijds kosten rechtsgang vanuit Madjoe, anderzijds kosten energie waar Stichting Middelmors mee worstelt. De huur van de Middelmors zal in ieder geval flink omhoog gaan. 

Opblaashal
Daarnaast is Madjoe bezig om een opblaashal op het eigen sportterrein aan de Waardlaan te realiseren pet 2023. Voor Madjoe is het wachten op de uitkomst plan binnensportaccommodaties opgesteld door Synarchis in opdracht van de Gemeente Katwijk.