Langs een mooie route zijn meer dan 20 tuinen en groenplekken te bewonderen. | Foto: W.H. Zandbergen.
Langs een mooie route zijn meer dan 20 tuinen en groenplekken te bewonderen. | Foto: W.H. Zandbergen. Foto: W.H.Zandbergen

Open Tuinen Dag 2022

Algemeen

Stichting Open Tuinen Rijnsburg organiseert zaterdag 18 juni na twee jaar weer haar jaarlijkse Open Tuinen Dag in de gemeente Katwijk. Dit jaar voor het eerst ook in Voorhout.

Even er tussen uit om te genieten van kleurrijke tuinen, prachtige groenplaatsen en mooie cultuurplekken in eigen regio.

Groen in alle stijlen
Dit jaar stellen meer dan 20 tuineigenaren van 10.00-16.30 uur met trots hun poorten open om u te laten genieten van al het moois dat normaal achter de schutting verborgen ligt.

De organisatie is weer zeer verrast om te zien met hoeveel liefde en fantasie de deelnemers van hun tuin een paradijsje weten te maken, ongeacht of dat nu een kleine tuin of een grote landschapstuin is. De bezoekers kunnen zich verheugen op mooie verborgen pareltjes.
In enkele tuinen kunt u in de middaguren genieten van een muzikaal intermezzo of werken bekijken van een schilder die bezig is met eigen werk.

Volkstuinen

Ook het complex van Volkstuinvereniging Ons Genoegen aan de Wassenaarseweg 73, achter voormalig Tuincentrum Moerkerk, is van 10.00 tot 16.30 uur open voor bezoekers. Een zestal volkstuinders stelt hun tuin open voor het publiek. Zij geven graag een kijkje in de wereld van het kweken van groenten, kruiden, bloeiende vaste planten en druiven. Met veel plezier vertellen zij over hun tuin en hun passie voor tuinieren.

Het Torenmuseum in Valkenburg en het Spinozahuis in Rijnsburg stellen tijdens de Open Tuinen Dag, hun deuren gratis open om de bezoekers te verwelkomen. Een gift wordt uiteraard zeer op prijs gesteld.

De organisatie beveelt mooie groenplekken in de regio van harte aan. In Katwijk kunt u bijvoorbeeld het Heerenschoolbos bezoeken, in Valkenburg de Dorpsweide, in Rijnsburg de Kinderboerderij Westerweide en in Voorhout de Boerhaavetuin.

Meer info op de vernieuwde website: www.opentuinendag.online Ook voor een route, beschrijving en foto van de deelnemende tuinen, bedrijven, en groenplekken.

Uit de krant