Michael van der Plas werd door de jury uitgeroepen tot Kattukse Maestro 2022. | Foto: pr
Michael van der Plas werd door de jury uitgeroepen tot Kattukse Maestro 2022. | Foto: pr Foto: PR

Michael van der Plas is de nieuwe Kattukse Maestro

Algemeen

Na een korte zoektocht om kandidaten te vinden die de uitdaging aan durfden te gaan om te strijden voor de eretitel Kattukse Maestro konden de voorbereidingen beginnen. Één voor één zijn de kandidaten via de social media kanalen van DVS geïntroduceerd en kon iedereen de vorderingen van de aankomende Maestro’s volgen. Ze waren goed voorbereid op hetgeen dat ging komen: dirigeren. 

In een vol clubhuis van DVS ging de strijd die in twee rondes werd gestreden beginnen. Na het openingslied van DVS On Stage kon de eerste kandidaat zijn muzikale leiderschap bewijzen. 

Michael van der Plas beet de spits af met het lastige maar heerlijk klinkende nummer ‘The Final Countdown’ van Europe. Voor zijn tweede beproeving had Michael een outfit passend bij het muziekstuk Jurassic Parc gekozen. Hij dirigeerde de muzikanten feilloos door de noten. Het ging goed. 

Maar de andere kandidaten Marian Krijgsman en Anke Schüttemyer waren niet uit het veld te slaan. Ook zij zorgde ook voor een prestatie waarbij beide van het publiek een luid klinkend applaus ontvingen. Marian’s fans hadden zelfs een groot spandoek gemaakt om haar aan te moedigen.

De laatste kandidaat Kees Saton vergeleek zichzelf in zijn introductiefilmpje met de groten der aarde zoals de legendarische muzikanten Johann Sebastian Bach en Ludwig van Beethoven hiermee waren de verwachting hoog gespannen. Bij dirigeren is zelfvertrouwen heel belangrijk, Kees mag zichzelf voor zijn enthousiasme aansluiten in dit rijtje van grootheden. Echter voor het dirigeren blijft er nog ruimte voor verbetering. De weg naar de top blijft lastig.

De hele avond werd het publiek getrakteerd op herkenbare en lekker mee neuriënde muziek. De beproeving bestond o.a. uit Pomp, Music & Circumstance en een nummer van Tom Jones. De Maestro’s hadden het goed onder controle. 

Het werd de vakkundige jury bestaande uit Bart van Meijl, voormalig dirigent van DVS on Stage, Piet de Vries van Katwijk Marketing en Wethouder Jacco Knape van de Gemeente Katwijk erg lastig gemaakt. Toch kwamen zij tot een eensgezind besluit. 

Michael van der Plas en Marian Krijgsman mochten door naar de tweede ronde. Deze finalisten waren aan elkaar gewaagd. Alles werd ingezet om niet alleen de jury maar ook het aanwezige publiek te overtuigen dat hij of zij de nieuwe Kattukse Maestro moest worden.

Door middel van een geluidsmeting werd de publieksscore vastgesteld en samen met de vakjury werd bepaald wie de Eretitel Kattukse Maestro 2022 mocht dragen. Uit handen van de laatste winnaar Adger van Helden werd de prijs uitgereikt aan Michael van der Plas.

Uit de krant