Doelvrouwe Kelly Steen hield haar doel schoon. | Foto: PR
Doelvrouwe Kelly Steen hield haar doel schoon. | Foto: PR Foto: PR

Driemaal is scheepsrecht voor Rijnvogelvrouwen

Algemeen Sport

Na vorig seizoen een puntje te hebben afgesnoept van de uitgetreden landskampioen wist Rijnvogels ditmaal ook DTS Ede aan de zegekar te binden. Tweemaal dit seizoen wist DTS Ede aan het langste eind te trekken in de heenwedstrijd en voor de KNVB Beker. Na een matige eerste helft waarin DTS Ede het betere van het spel had wisten de Katwijkers na de thee zich te herpakken en via een demarrage van Kim Zethof met het kleinst mogelijke verschil de drie punten naar zich toe te trekken.

Waar het thuispubliek gewend is dat de ploeg van Samira El Abdallaoui op de eigen Kooltuin als een komeet uit de startblokken schiet lagen de feiten ditmaal anders. Rijnvogels stond positioneel niet goed bij het druk zetten en dan loop je er achteraan tegen een topploeg op het hoogste amateurniveau van Nederland met een surplus aan kwaliteiten aan de bal. In de kansenverhouding was dit nog niet zo terug te zien maar de bezoekers hadden het voor de thee beter naar hun zin dan de thuisploeg. 

Na een minuut of twintig de eerste kans voor DTS Ede na een goede loop actie in de diepte. Keeper Kelly Steen werd gepasseerd met een lobje maar rots in de branding Anique van der Klaauw wist het brandje nog te blussen door de bal van de lijn weg te koppen. Even later was de goalie de baas oog in oog met een Edense aanvaller maar door lang op de been te blijven werd het gevaar verijdeld. Aan de andere kant was het Rijnvogels dat via een corner van Ramona van der Harst de bal op de kruising liet ploffen. 

Het was voor rust DTS wat het meest aan aanvallen kon denken maar echt gevaarlijk werd het op tweemaal na niet. In het tweede bedrijf was goed te zien dat de thuisploeg het één en ander had gerepareerd en veel meer grip op de tegenstander kreeg. Zes minuten na rust was het al raak. Zoyla Barendse zocht voorin Daphne Troost die met een mooie voetbeweging Kim Zethof naar de goal kon laten snellen. Waar normaliter een geplaatst schot volgt vuurde de rechtsbuiten ditmaal een kanonskogel af die de doelvrouw van DTS alleen maar langs heeft horen suizen. 

De Katwijkers wilden doordrukken en Tirza Kromhout had de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen maar haar inzet ging via een teentje van de keeper naast. Even later torende Anique van der Klaauw boven alles en iedereen uit maar haar inzet ging net aan de verkeerde kant van de paal naast. DTS richtte zich in de laatste twintig minuten van de wedstrijd op en begon weer meer op de deur te bonzen. De slag op het middenveld was een harde en aanvoerder Ramona van der Harst ging voorop in de strijd zoals een aanvoerder het betaamd. Het werd knokken tot de laatste minuut en bij hoge ballen heerste Kelly Steen in de lucht. Het collectief trok zichzelf er doorheen en kon na negentig minuten en een beetje de handjes in de lucht steken.

Uit de krant