Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: MW

Kaalslag in kruidenberm ‘nodig om gezond te houden’ volgens gemeente

Met een hoop herrie was binnen een half uurtje van de kruidenberm aan de Biltlaan niet veel meer over. De afgelopen weken groeide de berm uit tot een bloeiend geheel.
Maandagmiddag is door de gemeente de berm kaal gemaaid. Een gek gezicht, zeker voor buurtbewoners die zich afvragen wat er aan de hand is.

De gemeente laat weten dat het maaien nodig is om de kruidenbermen gezond te houden. ‘Als we dit niet doen, worden de kruiden verdrukt door grassen en andere plantsoorten. Daarnaast trekt de kruidenberm dieren, zoals vlinders en bijen, aan. Dat willen we graag zo houden. ??’

De gemeente maait twee keer per jaar in twee fasen. ‘Zo houden de dieren een veilig onderkomen en kunnen wij blijven genieten van een volle, kleurrijke berm.’ De berm aan de overkant van het fietspad is niet gemaaid. Dit is net als in het hele maaigebied, dus in twee beurten wordt gemaaid. Nu het eerste deel, de overige stukken in juli. De dieren horen volgens de gemeente de machine aankomen, zij verplaatsen zich naar de overgebleven bermen.